7426 Bidoli Le Alte Sauvignon Blanc 2023

Bidoli Le Alte Sauvignon Blanc 2023

€ 11,75
Excl. btw: € 9,71

Beschrijving Bidoli Le Alte Sauvignon Blanc 2023

Bidoli Le Alte Sauvignon Blanc 2023 Friuli Grave DOC

Ingetogen maar o zo fraaie Sauvignon Blanc van Bidoli uit Noord-Italië. Niet te zwaar of te uitgesproken, ideaal als eet-, lunch en terraswijn en zeker met asperges of schaal- en schelpdieren, Aanrader!

WIJNMAKER

Bidoli Vini

BODEM

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

VINIFICATIE

Zowel mechanische als handmatige oogst. Er volgt dat een koud inweekproces gedurende 12 uur op 10 graden C. Het sap vergist met behulp van geselecteerde gist op een temperatuur van 16-18 graden C. Na afloop van de gisting rijpt de wijn gedurende 4 maanden in contact met de eigen gistsporen, die een keer per week opgeroerd worden. De appelmelkzurengisting wordt tegen gehouden resp. geblokkeerd. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling ter stabilisering en wordt geklaard en gefilterd.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Zilvergrijs met een witgouden schakering.

NEUS

Heerlijk ingetogen, maar wel zeer 'druifeigen' neus. Onmiskenbaar Sauvignon Blanc, maar haast het tegenovergestelde van de zo uitbundige Sauvignons uit Nieuw Zeeland. Dit ademt frisheid; de koelte van het noorden van Italië wordt weerspiegeld in de geur van deze wijn. Sorbet-ijs van Granny Smith-appel, vers gemaaid voorjaarsgras, de geur van de lente!

SMAAK

Strakke, wakker makende aanzet en de voor deze druif zo kenmerkende zuurgraad loopt letterlijk als een rode draad door de wijn. Op het moment van proeven (feb 2021 net na de botteling, is er nog een fractie koolzuur te bespeuren en dat benadrukt het frisse, rinse karakter. Mettertijd zal dat verdwijnen. Strak droge finale met een bekoorlijke lengte. Plezierig laag alcoholgehalte.

CULINAIR

De ideale eet- lunch-, terraswijn onder zomerse omstandigheden. Combineren met schaaldieren (oesters, mosselen, venusschelpen) en knapperige salades of asperges. Gedroogde ham en geitenkaas.

LAND

Italië

STREEK

Friuli


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Asperges
Paella
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Sauvignon Blanc
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief
Aperitief / apéro
Borrel
Diner
Feestdag
Lunch
Zomaar
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Friuli
vegan
Vegan / Veganistisch
wijn
Wit
wijnhuis
Bidoli Vini