7479 Bergerie de lHortus Pic Saint Loup Rouge

Bergerie de lHortus Pic Saint Loup Rouge

€ 19,49
Excl. btw: € 16,11

Beschrijving Bergerie de lHortus Pic Saint Loup Rouge

Bergerie de l'Hortus 2021/22 Coteaux du Languedoc AOC Pic St. Loup

Rode dinerwijn van Bergerie de l'Hortus, temidden van de Garrigues van de Cevennen rondom Pic Saint Loup, iets ten noorden van Montpellier. 

WIJNMAKER

Domaine de l'Hortus

BODEM

Wijngaarden liggen op een hoogte van 150 tot 200 met een zuid-west oriëntatie. Het is er koel, vochtig binnen Mediterrane (warme) omstandigheden. Opbrengst bedraagt 30-45 hl/ha. Plantdichtheid varieert van 4000 tot 7150 stokken per ha.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie: ontstelen en zacht kneuzen van de druiven. De temperatuur tijdens de alcoholische gisting kan oplopen tot 32 graden C. Het totale inweekproces neemt 25 dagen in beslag. Twee maal per dag wordt het onder afgelaten sap over de druivenkoek gesproeid. De rijping van de wijn geschiedt op vaten die twee tot drie maal eerder gebruikt zijn (Mourvèdre de Syrah en Grenache rijpen op roestvrij staal.

DRUIVEN

Mourvèdre, Grenache en Syrah

KLEUR

Fluweelrode kleur met enige mate van transparantie.

NEUS

Buitengewoon sympathieke, fruitintensieve neus met een heel licht bedwelmend effect. Rijpe vruchtentonen van bramen en zwarte kersen, net vóór het stadium van (over)rijpe confiture. Het voordeel van een relatief koele ligging in de warme Languedoc wordt hier duidelijk 'zichtbaar'. Ook die heerlijke kenmerkende garrigues-tonen, zo kenmerkend voor een GSM-blend (vooruit, in dit geval MGS).

SMAAK

Geheel in lijn met de verwachtingen: een ongekend sappige, direct plezier biedende aanzet. Maar de overhand van de Mourvèdre wordt direct daarna heel duidelijk: dit is geen lieverdje. Duidelijk waarneembare, maar niet harde, tannines. 'Krokant' is hier het juiste woord. Fraai reliëf waar exact de juiste dosis sap tegenover staat. Het alcoholgehalte (b)leek in de neus wat prominenter aanwezig; het is eenmaal in de mond niet als zodanig waarneembaar.

CULINAIR

Moeilijk te weerstane en echt gracieuze, smaakrijke dinerwijn die de beste, respectvol klaar gemaakte hoofdgerechten verdient: lang gerijpt rundvlees, alles van het lam en het kalf. Tussen huid en graat gegaarde, stevige vis (rooster, oven, gebakken). Harde kazen van de koe (oud).

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Grenache Noir
Mourvèdre
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Aperitief
Diner
Kerst
Lunch
Moederdag
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Domaine de l'Hortus