7482 Queirón Mi Lugar Rioja DOC

Queirón Mi Lugar Rioja DOC

€ 24,50
Excl. btw: € 20,25

Beschrijving Queirón Mi Lugar Rioja DOC

Queirón Mi Lugar 2018 Rioja DOC

Al tijdens de pluk worden de beste Tempranillo en Garnacha druiven apart gehouden ten behoeve van  deze Queirón Mi Lugar! Een top-Rioja uit de Rioja-Oriental van wijnmaker Gabriël Perez.

WIJNMAKER

Dominio de Queirón

BODEM

De wijngaarden van Queiron liggen in en rondom Quel. Een kleine stad (2000 inwoners) gelegen in het oostelijk deel van la Rioja: Rioja Oriental (voorheen bekend als Rioja Baja).

VINIFICATIE

De druiven (Garnacha en Tempranillo) voor cuvée Mi Lugar komen van een viertal verschillende percelen. Al in de wijngaard worden tijdens de pluk de beste trossen apart gehouden voor Mi Lugar. Daarna vindt er bij binnenkomst in de vinificatieruimte nogmaals een check van de complete trossen plaats. Nadat de druiven zijn ontsteeld, worden ze stuk voor stuk (!) beoordeeld voordat het daadwerkelijke wijn maken begint. Alleen de allerbeste druiven verdwijnen in de cuves waar schilinweking en vergisting plaatsvinden. Na de vergisting vindt op eikenhouten vaten de zogenaamde malolactische vergisting plaats. Tijdens dit proces worden de felle appelzuren omgezet in mildere melkzuren. Dan volgt de riiping op barriques: 18 maanden verblijft de wijn op een combinatie van Frans (80%) en Amerikaans (20%) eikenhout. Aansluitend worden de verschillende vaten geblend en rust de geassembleerde wijn nog eens 6 maanden in RVS-cuves. Tenslotte, ruim 2 jaar na de oogst, wordt de wijn gebotteld.

DRUIVEN

Garnacha en Tempranillo

KLEUR

Vurig paarsrood gekleurd! Enige mate van transparantie in deze dieppaarse kleur.

NEUS

Al bij de eerste geurindruk bevinden we ons in Spanje... Dit is onmiskenbaar Rioja! Zoetrijpe weelde van het donkerste fruit (gedroogd en vers maar ook de kenmerkende effecten van de rijping op eikenhout. Dat vertaalt zich o.a. in toast, gebrande koffieboontjes, kokos, crème caramel, vanille, pijptabak etc. Heerlijk om hier keer op keer de neus in te steken. Forse mate van ontwikkeling in het glas waardoor het de moeite waard blijft om meerdere malen diep te 'snuiven' aan de wijn.

SMAAK

Een aanzet die exact past bij de 'voorspellingen' die in de neus zijn gedaan: compleet mondvullend, de wijn neemt zonder enige gêne beslag van de gehele mond en lijkt zich in iedere hoek van de mondholte te willen vestigen. Definitief, zo blijkt wel uit de finale... Krachtige structuur, maar zeker niet massief. En dat danken we met name aan de zuren; die lijken niet aanwezig, maar zijn dat wel degelijk. Het subtiele zoetje, volledig in lijn met de rijpheid die in de neus al werd aangekondigd, past volledig bij dit type wijn.

CULINAIR

In la Rioja schromen ze niet om de wijn te schenken bij criadilles (de liefhebber vindt online voldoende receptuur wij kiezen liever voor een wat veiliger gerecht zoals lamshaas/-racks of een rijk gevulde paella riojana.

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Paella
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Garnacha
Tempranillo
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Kerst
Pensioen
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Rioja
wijn
Rood
wijnhuis
Bodega Queirón