7632 Garnier & Fils 2022 Petit Chablis

Garnier & Fils 2022 Petit Chablis

€ 21,50
Excl. btw: € 17,77

Beschrijving Garnier & Fils 2022 Petit Chablis

Garnier & Fils 2022 Petit Chablis AOC 

Ga met de neus in het glas en je weet direct waar we ons bevinden: Chablis! Deze kenmerkende combinatie van zuiverheid en mineraliteit is echt uniek. Chablis of Petit Chablis, dit moet zonder pardon in de kelder van de liefhebbers van de grote Bourgogne-wijnen. Goede geheim-tip, deze wijn van Garnier & Fils.

WIJNMAKER

Garnier & Fils

BODEM

De wijngaard draagt de naam “la Fontaine Jean Fourtier” en is op het zuiden en het zuid-oosten gelegen binnen de gemeente Lignorelles. De bodem is kalkhoudende klei met zand in de bovenlaag en dieper grote kalkblokken in de bodem. De hoogte is 250 m. De bodem wordt bewerkt en geploegd volgens een respectvol en ecologisch programma zonder dat er sprake is van een biologische aanpak met certificaat.

VINIFICATIE

De druiven worden mechanisch geoogst, zacht geperst en het sap wordt met valdruk verplaatst. Eerste schoning op lage temperatuur via sedimentatie gedurende 12 uur. Daarna start van de gisting met natuurgist op een temperatuur van 20-25 graden C. Deze gisting duurt zeer lang (3 tot 6 maanden) en gedurende deze tijd blijft de wijn in contact met de fijne gistsporen. De appelmelkzurengisting volgt op de alcoholische gisting.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Fonkelend witgoud.

NEUS

Eenmaal met de neus in het glas, weten we direct waar we ons bevinden: Chablis! Deze kenmerkende combinatie van zuiverheid en mineraliteit is echt uniek. De geur van de zee (zilt, jodium, kalk) is goed herkenbaar. Niet verwonderlijk, de bodem bevat volop mergel met gefossiliseerde zeedieren uit de tijd dat dit deel van Frankrijk nog letterlijk onder water stond. Fijne verse kruiden als dille, maar ook zuivel en specerijen als witte peper en nootmuskaat.

SMAAK

Strakke en een heerlijke verkwikking biedende aanzet. Dat gevoel wordt voortgezet wanneer we de wijn royaal door de mond laten gaan en zuurstof toegang bieden tot de mond. Schoon en zuiver, maar wat een smaakkracht zeg. De smaakvolle wijnzuren manifesteren zich pas op het moment dat de wijn de mond verlaten heeft. Weinig wijnen laten een schonere mond na, terwijl de wijn tegelijkertijd over een lengte beschikt die zonder einde lijkt te zijn.

CULINAIR

Waardevolle, klassieke dinerwijn: platte oesters, verse Oosterschelde-kreeft, wilde tarbot, parelhoen en een rijk plateau van ambachtelijk (rauwe melk) kazen.

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne (West)

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Wit
wijnhuis
Domaine Garnier & Fils