7634 Mas den Blei Petit Blei Priorat

Mas den Blei Petit Blei Priorat

€ 19,49
Excl. btw: € 16,11

Beschrijving Mas den Blei Petit Blei Priorat

Mas d'en Blei, Petit Blei 2020, Priorat DOC

Priorat met karakter, een echte bite. Leuke instap Priorat voor redelijke prijs van Mas d'en Blei.

BODEM

De bodem kent een vulkanische oorsprong en bevat grote hoeveelheden llicorella (leisteen) en mica. Groot voordeel van deze bodem is dat de warmte van de zon wordt opgeslagen in het gesteente. Nadeel is dat de wortels van de druivenstokken hun uiterste best moeten doen om hun weg te zoeken door een 50 cm dikke toplaag van bikkelharde leisteen. Pas daaronder zijn vocht en voedingsstoffen te vinden.

VINIFICATIE

Herbiciden en pesticiden worden gemeden, er wordt alleen gebruik gemaakt van wilde, druifeigen gisten en de druiven worden geperst met een 19e eeuwse (!) druivenpers. Logischerwijs wordt er handmatig geoogst, de druiven van de verschillende percelen vergisten apart en voor de barriques worden uitsluitend de beste tonneliers benaderd. Zes maanden houtrijping en aansluitend nog enkele maanden rijping op fles na de botteling.

KLEUR

Robijnrode kleur waar de houtrijping geen vat op lijkt te hebben gehad (vrijwel geen verkleuring door de rijping op hout).

NEUS

Vriendelijke en zeer uitnodigende eerste indruk. Geen massief hout in de neus, juist volop ruimte voor rode en zwarte vruchten (vers en confiture) en een zekere bloemigheid (viooltjes). Ook zwarte thee en zoethout. Pas na fors zuurstofcontact komen er wat sporen van de houtlagering naar voren in de vorm van cederhout en vanillemerg.

SMAAK

Voor dit type wijn een vrij ranke aanzet; knap hoe in dit warme klimaat de frisheid is behouden. Goede zuren, in eerste instantie wat drogend in de mond, maar de genereuze sappigheid waar de wijn over beschikt, compenseert dat heel behoorlijk. Krokant sappige tannines, gezegend met een zekere vlezigheid. Wijn met een bite, maar geen ordinair wedstrijdbeest.

CULINAIR

Zeer de moeite waard om eens te schenken bij mar y montaña. Letterlijk: zee en bergen, de Spaanse variant van surf ’n turf. In Spanje doorgaans een combinatie van (rivier)kreeft of grote garnalen, geserveerd met biefstuk of gevogelte.

 

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Garnacha
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Catalonië
wijn
Rood
wijnhuis
Mas d'en Blei