7742 Maison Chanzy Pommard 1er Cru

Maison Chanzy Pommard 1er Cru

€ 62,50
Excl. btw: € 51,65

Beschrijving Maison Chanzy Pommard 1er Cru

Maison Chanzy Pommard 1er Cru AOC, La Chanière 2018

Pommard, net ten zuiden gelegen van de wijnhoofdstad van de Bourgogne; Beaune, heeft maar liefst 27 'climats' in de appelatie die als Premier Cru gekwalificeerd zijn, waar La Chanière er een van is. En een ultiem wijngeschenk, voor speciale gelegenheden. Eigenlijk NIET om nu te drinken, dat zou zonde zijn. Deze wijn koop je om over pakweg 10 jaar of nog langer van te genieten. Echt een kado voor later, om terug te kijken of wanneer iemand een mooie leeftijd behaald heeft.

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

La Chanière is een wijngaard waarvan een deel de Premier Cru status heeft en een vlakker en lager gelegen deel slechts de Pommard-village-status. Totale oppervlakte van de Premier Cru wijngaard betreft 2,78 ha; alle druiven voor deze wijn komen uit het Premier Cru-deel van de wijngaard. Expositie op het zuidoosten.

VINIFICATIE

Koude inweking gedurende 10 dagen. Gedurende de alcoholische vergisting wordt de wijn met regelmaat over de hoed verspreid en wordt de hoed gebroken en ondergedompeld (pigeage). De wijn rijpt 10 maanden op barriques van 228 liter en aansluitend 5 maanden op RVS.

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Klassieke Pinot Noir kleur: breekbaar aalbesrood met de nodige transparantie.

NEUS

Even lijkt de wijn wat reductief, maar ruim zuurstofcontact brengt daar snel verandering in. De wijn opent zich snel en toont dan zowel primaire als secundaire aroma's. Gestoofde rozenbottel, verse pruimen, maar ook roostertonen (vermoedelijk deels nieuw eikenhout lichte lapsang souchon-thee en boenwas/kerkbankjes. Fascinerende boeketontwikkeling onder invloed van zuurstof.

SMAAK

Delicate, maar krachtige aanzet. Zonder enige gene neemt de wijn beslag van de gehele mond, al is dat allesbehalve storend... Wat strenge tannines nu, maar wat staat er veel tegenover zeg. Massief, maar met behoud van elegantie. Het is rijp, maar allesbehalve zwaar. En zo'n verteerbaar alcoholpercentage van 13% komen we haast alleen nog maar in de Bourgogne tegen. Het benadrukt de fijnheid van deze Premier Cru.

CULINAIR

Wildwijn bij uitstek natuurlijk... Hazenrug, filet van hert of ree. Eventueel een saus met sterk gereduceerde rode wijn (Pinot Noir als het even kan). Graag gerechten zonder al te veel opsmuk; werk met producten van topkwaliteit.

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Pinot Noir / Nero / Spätburgunder
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Kerst
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Rood
wijnhuis
Maison Chanzy