7744 Maison Chanzy Santenay 1er Cru AOC Pinot Noir

Maison Chanzy Santenay 1er Cru AOC Pinot Noir

€ 49,95
Excl. btw: € 41,28

Beschrijving Maison Chanzy Santenay 1er Cru AOC Pinot Noir

Maison Chanzy Gravières 2018 Santenay 1er Cru AOC

De Santenay van Maison Chanzy is gelegen tussen andere grote appelations als Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en Bouzeron. In Santenay produceert men zowel witte- en rode Bourgognes. Binnen dit appelation-gebied liggen 12 'climats' met de Premier Cru classificatie, waar Les Gravières er een van is.  Grootheid van een wijn waar ook andere toppers vandaan komen, o.a. Domaine de la Pousse d’Or, Vincent Girardin, die een deel van deze wijngaard bezitten. Absolute bewaarwijn, ideaal als kado!

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

Climat genaamd Les Gravières, Premier Cru classificatie.

VINIFICATIE

Koude inweking gedurende 10 dagen. Gedurende de alcoholische vergisting wordt de wijn met regelmaat over de hoed verspreid en wordt de hoed gebroken en ondergedompeld (pigeage). De wijn rijpt 10 maanden op barriques van 228 liter en aansluitend 5 maanden op RVS.

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Kenmerkende Pinot kleur: donker aalbesrood met enige mate van transparantie.

NEUS

Les Gravières is de op een na zuidelijkste Premier Cru wijngaard van Santenay en dus ook een van de meest zuidelijke wijngaarden van de Côte de Beaune. Dankzij de ligging is de wijngaard dus gezegend met enige warmte en dat is in de neus goed waarneembaar. Rijpe kersen, gelei van rode bessen en ook wat vioolblad.

SMAAK

Gulle aanzet, weer die warmte en een opvallend zacht mondgevoel. Delicaat, maar wel degelijk goed gevuld. Heel solide zonder maar enigszins streng te zijn. Grootse lengte en een fors bewaarpotentieel. Kenmerkend voor wijnen uit deze wijngaard is de zachte tanninestructuur. Dat geldt zeker voor deze wijn van Maison Chanzy, maar ook voor de wijnen van andere producenten (o.a. Domaine de la Pousse d’Or, Vincent Girardin) die een deel van deze wijngaard bezitten.

CULINAIR

Klassieke bourgogne die naar klassiek Franse gerechten verlangt. Allereerst natuurlijk coq au vin, maar ook bij andere gevogelte-gerechten is dit zeer op zijn plaats. Denk aan rosé gebraden duif (op het karkas gebraden) of fazantfilet. De durfal serveert er een côte de veau bij.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Pinot Noir / Nero / Spätburgunder
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Rood
wijnhuis
Maison Chanzy