7746 Eric Forest, lÂme Forest Pouilly-Fuissé AOC

Eric Forest, lÂme Forest Pouilly-Fuissé AOC

€ 39,95

€ 34,75
Excl. btw: € 28,72

Beschrijving Eric Forest, lÂme Forest Pouilly-Fuissé AOC

Eric Forest, l'Âme Forest Pouilly-Fuissé AOC

Eric Forest, l'Âme Forest Pouilly-Fuissé AOC is een elegante witte wijn uit de prestigieuze wijnregio Pouilly-Fuissé in Bourgogne, Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van de Chardonnay-druif, die bekend staat om zijn verfijning en complexiteit in deze appellatie. Eric Forest is een gepassioneerde wijnmaker die zich richt op het produceren van kwaliteitswijnen die de expressie van het terroir en de unieke kenmerken van de druiven benadrukken.

Bourgogne, Chardonnay....voor de liefhebbers van die druif is Pouilly-Fuissé de absolute topklasse samen met zijn 'collega's' uit de noordelijkere Bourgogne wijnstreken zoals bijv Meursault en Chablis. Dit is een wijn om van te genieten en zelfs heel lang houdbaar. Âme betekent 'ziel', dus de maker bedoelt hier de ziel van de familie die in deze wijn zit.

Bodem

Pouilly-Fuissé ligt in de Mâconnais regio van Bourgogne en is beroemd om zijn uitstekende Chardonnay-wijnen. Het terroir is gevarieerd, met verschillende bodemtypes zoals kalksteen en klei, wat bijdraagt aan de diversiteit en kwaliteit van de wijnen. Het gebied profiteert van een gematigd klimaat, met warme zomers en koele nachten, wat ideaal is voor de rijping van Chardonnay.

‘Les Tilliers’ heeft een bodem van klei en kalk afkomstig van de zeefossielen van het type oester, ontstaan in vroegste gedeelte van het Jura-tijdperk (Sinemurian). Dit zorgt voor een nobele uitdrukking van de Chardonnay-druif met veel fijnheid in de wijn. ‘La Côte’ is een terroir met een mergel-kalk-bodem (Toarcian) en gelegen ten noorden van de rots van Vergisson. Deze bodem brengt een zeer mineralige, krachtige wijn voort met een grote lengte en een groot bewaarpotentieel. Âme Forest is vanaf de jaargang 2008 de samenvoeging (gelijke delen) van ‘La Côte’ en ‘Les Tilliers’.

Kleur

Massief blond goud.

Neus

De frisse tonen van eersteklas eikenhout begeleiden de rijpe druivenaroma's (meloen, anijs, kaki) op duidelijke en ook zeer passende wijze. Als altijd bij de wijnen van Eric Forest hier ook een stenige bodeminvloed. Zeer harmonisch geheel.

Smaak

In de Âme komen de eigenschappen en smaakrijkdommen van al zijn wijnen op een heel harmonieuze wijze bij elkaar. De wijn is daardoor weliswaar wat minder uitgesproken en contrastrijk, maar de harmonie werkt verrukkelijk, verleidelijk en strelend. De textuur zorgt voor een uiterst subtiel, maar ook heel intensief mondcontact. De ragfijne, smaakrijke frisheid beweegt zich gracieus in de volle lengte door de materie heen. De smaakvoortzetting weet van geen ophouden en er is voortdurend sprake van verkwikking en ontroering.

Culinair

Verfijnde dinerwijn: Bijv harde vis (tarbot), fijn gevogelte en vrijwel alle, ambachtelijke, rauwe melkkazen. Meer algemeen past de wijn goed bij zeevruchten zoals kreeft of coquilles, gegrilde vis, of romige sauzen. Ook is het een goede begeleider van een heerlijke pasta met roomsaus.

Wijnmaker

Eric Forest

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Houdbaar

t/m 2038!

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief
Diner
Lunch
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Wit
wijnhuis
Eric Forest