7814 Yotuel Seleccíon Ribera del Duero DO

Yotuel Seleccíon Ribera del Duero DO

€ 20,95
Excl. btw: € 17,31

Beschrijving Yotuel Seleccíon Ribera del Duero DO

Yotuel 2017 Seleccíon Ribera del Duero DO

Dè wijn voor de koude wintermaanden! Maar ook voor de rest van het jaar...Dit is een echte Spanjaard deze Yotuel Seleccíon, voorzien van de nodige 'toasten eikenhout' maar gelukkig niet te veel. Het gebied Ribera del Dureo ligt in de provincie Castilla y Léon, tussen de driehoek Madrid, Burgos en Valladolid. Niet ver van de nog iets bekendere Rioja-streek.

BODEM

Arme zandbodem met klei en kalk. Twee percelen gelegen in Anguix: Otero en Morris. Op beide percelen staan de druivenstokken als 'bush vines' aangeplant; stokken zijn 62 jaar oud. Opbrengst per ha is 24,5 hl.

VINIFICATIE

Handmatige oogst. Na binnenkomst een strenge selectie van het materiaal en vervolgens start de vergisting spontaan op met druifeigen gisten. De vergisting neemt ongeveer 14 dagen in beslag (op RVS cuves) en aansluitend volgt de malolactische gisting die plaatsvindt op barriques van Frans eiken. Rijping op diezelfde vaten van 14 maanden.

DRUIVEN

100% Tinta del País ( = Tempranillo)

KLEUR

Transparant robijnrood met wat verkleuring (mahoniegloed) aan de randen door de rijping op barriques.

NEUS

Iets reductieve, maar toch behoorlijk krachtige neus. Wat animaal in eerste instantie, maar dat verdwijnt naarmate de wijn langer aan zuurstof wordt blootgesteld. Dan komt het ware Spaanse karakter naar voren: dikke zwarte fruittonen, chocolade en zelfs het zoetkruidige van peperkoek. Likeur van zwarte kersen, iets bedwelmend. Duidelijk waarneembaar effect van de rijping op hout.

SMAAK

De neus blijkt een goede prelude op de smaak: dikke, hechte aanzet. Massief en behoorlijk geconcentreerd. De wijn beschikt over een zekere dikte in de mond, maar te zwaar is het niet. Uiterst solide wijn met een ferme tanninestructuur. Goede balans tussen tannines, fruit en zuren. Dankzij dat evenwicht heeft deze wijn een royaal toekomstperspectief. Gezien de kracht van de wijn is het alcoholgehalte heel redelijk: 14%

CULINAIR

Dinerwijn pur sang: de wat minder verfijnde delen van het rund verdienen de voorkeur. Denk aan bavette, côte de boeuf etc. Bereiden boven open vuur geniet de voorkeur. Houd in het achterhoofd dat een vetrand geen enkel bezwaar is.

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Y Vinedos Gallego Zapatero

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Tempranillo
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Geboorte
Hemelvaart
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Castilla y León
wijn
Rood
wijnhuis
Bodegas Y Vinedos Gallego Zapatero