7950 Tomàs Cusiné Costers del Segre DO Finca Comabarra

Tomàs Cusiné Costers del Segre DO Finca Comabarra

€ 34,94
Excl. btw: € 28,88

Beschrijving Tomàs Cusiné Costers del Segre DO Finca Comabarra

Tomàs Cusiné Finca Comabarra 2018 Costers del Segre DO

Finca Comabarra, grote wijn van 'meester' Tomàs Cusiné in wijnmaken!

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. De wijngaard van Finca Combarra is gesitueerd op de noord-helling van het Sierra la Llena-gebergte. De hoogte is 725-740 m. Kalksteenrijke grond met veel grind (Carignan en Syrah) en vruchtbare kleigrond (Cabernet-Sauvignon). Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie : na het kneuzen en ontstelen van de druiven een koude inweking gedurende twee dagen. Temperatuur gecontroleerde gisting op roestvrij staal voor de Syrah, maar de most van de Cabernet en de Grenache gist op open kleine eiken houten vaten. Hierdoor is een intensieve pigeage (breken en onderdompelen van de druivenkoek) goed mogelijk. Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen. Totaal 18 maanden rijping op Frans top-eikenhout.

DRUIVEN

Carignan, Syrah en Cabernet Sauvignon

KLEUR

Stralend en diep robijnrood – vrijwel geen evolutie. Prachtige kleur.

NEUS

Minder Cabernet, meer Carignan en Syrah. De rijke, mediterrane “grote-wijn” expressie vaart er wel bij. Toch regeert de fijnheid en het beeld van de Rhône met de finesse van een grote bourgogne manifesteert zich overduidelijk in het glas. Honing en zoete houttonen en een weelde aan zeer rijpe en gekonfijte vruchten: zwarte kersen, vijgen, dadels en gedroogde pruimen.

SMAAK

Verrukkelijke, traag vloeiende materie met een zijden textuur. Dit zorgt meteen voor het tactiele mondcontact van de grote wijn. De delicate zoetheid loopt dan weer volmaakt in de pas met de grootste, rode Rhône-wijnen met de nuance dat er hier een verkwikkend frisse bries door de wijn ademt. Het “boeket-beeld” van de grote rhône met de finesse van de grote bourgogne wordt in de mondbeleving meer dan bevestigd: elegante en dansende smaakweelde, totale harmonie en een lengte die we alleen in de grote wijnen (mogen) aantreffen.

CULINAIR

Hoogwaardige diner- en wildwijn: het fijnste, gerijpt rundvlees: 'wit' vlees als kalf, parelhoen, Bresse-kip, Mechelse koekoek, maar ook rosé gebraden lamsrug. Door de zachte tannines zijn combinaties met vis ook heel goed mogelijk. Oude kazen op basis van koemelk.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Charcuterie
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Cabernet Sauvignon
Carignan
Syrah / Shiraz
duurzaam / sustainable
Duurzaam
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Catalonië
wijn
Rood
wijnhuis
Tomás Cusiné