7954 Mas den Blei, Blei Priorat

Mas den Blei, Blei Priorat

€ 25,95
Excl. btw: € 21,45

Beschrijving Mas den Blei, Blei Priorat

Mas d'en Blei, Blei 2017 Priorat DOC

In het kader van "goede wijn behoeft geen krans": Mas d'en Blei Priorat is één van de betere wijnen uit Spanje heeft de meest eenvoudige naam: Blei!

WIJNMAKER

Mas d'en Blei

BODEM

De bodem kent een vulkanische oorsprong en bevat grote hoeveelheden llicorella (leisteen) en mica. Groot voordeel van deze bodem is dat de warmte van de zon wordt opgeslagen in het gesteente. Nadeel is dat de wortels van de druivenstokken hun uiterste best moeten doen om hun weg te zoeken door een 50 cm dikke toplaag van bikkelharde leisteen. Pas daaronder zijn vocht en voedingsstoffen te vinden.

VINIFICATIE

Herbiciden en pesticiden worden gemeden, er wordt alleen gebruik gemaakt van wilde, druifeigen gisten en de druiven worden geperst met een 19e eeuwse (!) druivenpers. Logischerwijs wordt er handmatig geoogst, de druiven van de verschillende percelen vergisten apart. 12 maanden houtrijping.

DRUIVEN

60% Garnacha, 30% Cariñena en 10% Cabernet Franc

KLEUR

De wijn is op het moment van proeven 6 jaar oud en die leeftijd is aan de kleur af te lezen (geen schande!): mahonie met een roestbruine schakering aan de randen.

NEUS

Evenals in de kleur is de leeftijd van de wijn ook in de neus waarneembaar. In de jaren die zijn verstreken is het hout prachtig geïntegreerd in de wijn en volledig versmolten met tonen van tabak, crème van gedroogde pruimen, vijgenconfiture en specerijen zoals kaneel en kardemom. Tenslotte wat zoethout en Madagascar-vanille. Eenmaal in het glas blijft de wijn zich behoorlijk ontwikkelen (lees: openen).

SMAAK

Satijnzachte en compleet mondvullende aanzet. Kloek, maar zeker niet massief, solide structuur. Ook in deze fase nog behoorlijk compact dankzij de stevige tannnines. Smakelijke zuren en een genereuze dosis sap zorgen voor tegenwicht. Modelbalans.

CULINAIR

Zeer de moeite waard om eens te schenken bij mar y montaña. Letterlijk: zee en bergen, de Spaanse variant van surf ’n turf. In Spanje doorgaans een combinatie van (rivier)kreeft of grote garnalen, geserveerd met biefstuk of gevogelte.

LAND

Spanje

STREEK

Priorat, Catalunya

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Paella
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Cabernet Franc
Carinyena
Garnacha
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feest
Jubileum
Kerst
Lunch
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Catalonië
wijn
Rood
wijnhuis
Mas d'en Blei