8010 Famille Maurel Colombard Sauvignon

Famille Maurel Colombard Sauvignon

€ 9,24
Excl. btw: € 7,64

Beschrijving Famille Maurel Colombard Sauvignon

Famille Maurel Colombard Sauvignon Chenin 2022 Pays d'Oc IGP

Laat de lente en zomer maar komen en neem wat oesters mee. Een zinderend frisse nieuwe wijn van de Famille Maurel uit de streek rond Carcasonne!

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzondere ligging waarbij de wijngaarden profiteren van twee zeeklimaten (Atlantische en de Middellandse Zee). Uitgesproken geschikte, iets zwaardere wijngaardbodem met klei, kiezel en zand. Vergelijkbaar met Fronsac (rive droite Bordeaux). Goed drainerende, zachte hellingen.

VINIFICATIE

Mechanische, maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele vergisting op roestvrijstaal. De vergisting komt op gang met druifeigen, natuurlijke gisten.

DRUIVEN

Chenin Blanc en Sauvignon Blanc

KLEUR

Bleekgrijze kleur met groengele schakering.

NEUS

De drie druivenrassen, van nature alle vrij uitbundig, lijken hier niet de wens te hebben elkaar te overstemmen. De Colombard, de meest expressieve van de drie, wordt wellicht wat getemperd door Chenin - en Sauvignon Blanc. Groene appel, bleekselderij, venkel en muntblad. Heerlijk zuivere en open expressie die uitnodigt tot het nemen van een slok...

SMAAK

Opvallend frisse, wakker makende aanzet die alle smaakpapillen op scherp zet. Hier is een prominente rol weg gelegd voor de smakelijke wijnzuren die nadrukkelijk aanwezig zijn. Rins en strak, echt een dorstlesser. Het bescheiden alcoholgehalte (12% en dat is knap in de hete Languedoc!) laat een tweede of derde glas toe...

CULINAIR

Dergelijke wijnen hebben niet veel nodig... Ideaal om te schenken als dorstlessend aperitief op een warme voorjaars- of zomerdag. Nou vooruit, een paar oesters dan.

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chenin Blanc
Colombard
Sauvignon Blanc
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Wit
wijnhuis
Domaine Maurel