8100 Famille Laplace Le Vilain Petit Canard

Famille Laplace Le Vilain Petit Canard

€ 10,95
Excl. btw: € 9,05

Beschrijving Famille Laplace Le Vilain Petit Canard

Famille Laplace, Le Vilain Petit Canard 2021 Vin de France

Beestachtig! Het lelijke kleine eendje ofwel 'le vilain petit canard'......maar het is qua wijn inmiddels een mooie zwaan! Mooi glas wijn gemaakt door Famille Laplace op basis van de Manseng druif. Die druif zien we niet vaak en dat is jammer! Uitgebreid inzetbaar aan tafel!

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

De wijngaarden hebben een klei- en kalkrijke bodem en zijn op het zuidoosten georiënteerd.

VINIFICATIE

Na een langzame, zachte persing komt de vergisting spontaan op gang met druifeigen gisten. Vergisting vindt deels plaats op eikenhout en deels op RVS. Wekelijks worden de gistcellen opgeroerd (bâtonnage) voor meer smaakextractie. Na vergisting rijpt de wijn enkele maanden alvorens de botteling plaatsvindt.

DRUIVEN

90% Gros Manseng, 10% Petit Manseng

KLEUR

Zachtgeel met een bleekgouden schakering.

NEUS

Rijpe expressie met volop zoetrijp steenfruit. Een (bijna-)mono-cépage Gros Manseng komen we eenvoudigweg niet vaak tegen (zeker niet zoals deze droog gevinifieerd) en zo’n wijn brengt direct een glimlach op het gezicht van uw proevend scribent. Hoogst origineel zonder dat de inzetbaarheid uit het oog is verloren. Naast het rijpe fruit is er ruimte voor anijs, verse boter, caramelfudge, boterbabbelaars en bloesem.

SMAAK

Royale aanzet met een licht filmend mondgevoel, iets lobbig. Van een gebrek aan zuren is geen sprake, maar door de rijpheid worden ze aardig gecamoufleerd. Knappe balans tussen frisheid en de weelderigheid die wijnen op basis van deze druif van nature met zich meebrengen. Fractie restzoet, maar dat past zonder twijfel bij het type wijn en bovendien is het geenszins storend. Sterker nog: het komt de inzetbaarheid ten goede. Veelzijdig glas wijn!

CULINAIR

Fraai en bovendien heel breed inzetbaar glas wijn. Pakt spicy accenten uit de Oosterse keuken als het ware in. Gerechten met kerrie, gember, sechuan-peper etc. zullen hier een dankbare partner in vinden. Een restaurant in de hoofdstad serveerde ons recent een ‘tosti’ van Fries suikerbrood met ganzenlever; dit zou dé wijn bij dat gerecht zijn geweest! Eenvoudig thuis te maken ;-)

LAND

Frankrijk

STREEK

Madiran

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Charcuterie
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Tapa's / Pinchos en anti pasta
druivenras
Gros Manseng
Petit Manseng
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief / apéro
Diner
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Madiran
wijn
Wit
wijnhuis
Famille Laplace