Weingut Rings Riesling Kalkmergel 2022 VdP Pfalz
De Weingut Rings Riesling Kalkmergel is een hoogwaardige Riesling afkomstig uit het gerenommeerde wijnhuis Weingut Rings, gelegen in de Pfalz-regio in Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling-druiven die zijn verbouwd op kalkrijke bodems, wat een belangrijke invloed heeft op het karakter van de wijn. Weingut Rings staat bekend om zijn kwalitatieve, terroir-gedreven wijnen, waarbij de nadruk ligt op de expressie van de bodem en het klimaat.
WIJNMAKER
Weingut Rings
BODEM
Wijngaarden gelegen in Freinsheim, Kallstadter en Ungstein. De bodemsamenstelling verschilt onderling, gemene deler is dat alle percelen rijk zijn aan kalk. Bodems met kalksteen zorgen ervoor dat de wijn een mooie balans heeft tussen frisheid en complexiteit, met vaak een strakke en precieze zuurgraad.
VINIFICATIE
Weingut Rings maakt vaak gebruik van natuurlijke fermentatie en vinificatieprocessen die het karakter van de druif en het terroir laten spreken. De wijnen worden in roestvrijstalen tanks gerijpt om de frisheid en fruitigheid van de Riesling te behouden.
DRUIVEN
100% Riesling
KLEUR
Licht geelgroen met een gouden schakering.
NEUS
Tja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. Door de zon geroosterde druiven, wilde perzik, appel, bescheiden tropische vruchten en zelfs al een voorzichtig spoortje 'goût de pétrol'. En ook de bodem spreekt: volop mineraliteit en de geur van natte stenen na een mals regenbuitje.
SMAAK
Wakker makende, verkwikkende en direct de smaakpapillen op scherp zettende frisheid. Heerlijk rinse zuren waar een ferme dosis sap tegenover staat. Elegant, maar wél uitgesproken en voorzien van een ferme smaakkracht; dankzij de zuren, die als een koorddanser door de wijn lopen, blijft het mooi rank. Vrijwel geen restzoet, knap droog gevinifieerd.
CULINAIR
Zacht gerookte vis (forel snoekbaars en nieuwe haring. Of, spectaculairder: wat te denken van een gebraden fazantfilet? Eventueel vergezeld door wat langzaam gegaarde zuurkool? Of de Franse klassieker ‘lapin aux pommes’, de betere chefs bereiden dat met een scheutje cider en dan is een Riesling echt een schot in de roos! Vooruit, nog een laatste suggestie: parelhoen (boutjes of filet) met een witte wijnsaus.
LAND
Duitsland
STREEK
Pfalz