8277 Bidoli le Alte Cabernet

Bidoli le Alte Cabernet

€ 10,50
Excl. btw: € 8,68

Beschrijving Bidoli le Alte Cabernet

Bidoli 1924 Cabernet 2021, le Alte, Friuli DOC

Nieuwe wijn in ons assortiment. Een alledaagse plezierwijn voor de zomer … zacht en soepel, maar met voldoende karakter. Ook aan tafel goed inzetbaar bij licht gegrild vlees (BBQ!) en pasta’s (pasta al ragú!). De prijs is een cadeautje!

Druiven

100% Cabernet Sauvignon.

Kleur

Robijnrood met enige transparantie.

Bodem

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op, om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli-gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische Zee heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

Vinificatie

Na het kneuzen laat de wijnmaker de druiven 10 dagen lang weken in het sap, op een temperatuur tussen de 28° en 30° C. Voor meer extractie en kleur past de wijnmaker “délestage” toe: het overpompen van wijn naar een tweede tank en weer terug over de schillen. Na de alcoholische gisting volgt nog een malolactische gisting.

Neus

De eerste indruk: aromatisch! Herkenbaar Cabernet Sauvignon; de pure eigenschappen van de druif komen optimaal tot zijn uitdrukking. Zeer sensationeel fruit: bramen, bosbessen, kers en een vleugje framboos.

Smaak

Levendige, gulle aanzet ... volop sappig fruit. Fijne balans tussen de frisse zuren en krokante tannines zonder in te leveren aan spanning en intensiteit. De frisse zuren houden het geheel 'luchtig' en maakt de wijn goed doordrinkbaar. De smaakintensiteit evenals de finale is meer dan goed op dit prijsniveau.

Culinair

Een geliefd compagnon van rood vlees (Tournedos, Entrecôte, Bavette) of juist wat meer vet dooraderd vlees zoals Picanha (staartstuk). Geroosterde lamsrack, gebraden kip (sterk gekruid) en gestoofd konijn. Voor de vegans: gekruide harde groenten van de BBQ (knolselderij, pastinaak) in combinatie met bospaddenstoelen.

Land

Italië

Streek

Friuli


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
Pizza
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cabernet Sauvignon
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Diner
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Vaderdag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Veneto
vegan
Vegan / Veganistisch
wijn
Rood
wijnhuis
Bidoli Vini