8386 La Spinetta Vermentino

La Spinetta Vermentino

€ 17,50
Excl. btw: € 14,46

Beschrijving La Spinetta Vermentino

La Spinetta Vermentino 2020 Toscana IGT

Heerlijke en echt onderscheidende Toscaanse witte wijn door het vermaarde huis La Spinetta. Volop aanwezig op Sardinië, maar wijnen van de Vermentino druif krijgen dan een heel ander karakter. Leuk om zo te ervaren wat 'terroir' met een wijn van een bepaalde druif doet.

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Gemengde samenstelling van klei en zand. 8 hectare met een op het zuiden gerichte ligging op 180 m. hoogte. 20 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Handmatige oogst begin september. De druiven worden gekneusd en vervolgens geperst. De alcoholische gisting voltrekt zich op roestvrijstalen tanks onder invloed van natuurlijke gist. De wijn blijft gedurende 4 maanden in contact met de fijne gistsporen. Dan volgt de klaring en de botteling binnen 6 maanden na de oogst.

DRUIVEN

100% Vermentino

KLEUR

Lichtgele kleur met een groene schakering.

NEUS

Heerlijke expressieve neus waarin het warme klimaat waarin de druiven groeien, goed waar te nemen is. Gelei van kruisbessen, limoen en citroen, voorjaarsbloemen en natuurzeep. Maar ook wijngaardperziken en wat Golden Delicious appel. Er is sprake van een forse ontwikkeling wanneer de wijn zich eenmaal in het glas bevindt. Dat nodigt uit tot herhaaldelijk 'snuiven'.

SMAAK

Rijke, rijpe en zelfs wat wulpse aanzet. De wijn neemt met enthousiasme beslag van de gehele mond. Wat rijker nog dan voorheen en er lijkt zelfs sprake van een fractie restzoet in de finale. De neus leek een voorbode te zijn van een heel geringe zuurgraad, maar er zijn toch wel degelijk smakelijke wijnzuren present. Goede balans; complimenten! De wijn verlaat de mond met frisse tegenzin...

CULINAIR

Aparte en hoogwaardige dinerwijn die ook bij een buitenmaaltijd (terras) heel goed tot uitdrukking zal komen: Bresse-kip met dragon, parelhoen of in de oven gegaarde dorade (in z’n geheel). Pasta’s met zeevruchten en een breed assortiment kazen. Geschikt voor alle seizoenen.

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
BBQ / Barbeque / Grill
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Vermentino
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
Aperitief / apéro
Diner
Feest
Moederdag
Pasen
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Toscane
wijn
Wit
wijnhuis
La Spinetta