Beperkte hoeveelheid rosé door oorlog in Oekraïne

Beperkte hoeveelheid rosé door oorlog in Oekraïne

Wat heeft de oorlog in Oekraïne nu met wijn te maken? Goede vraag!

Het antwoord hierop is vrij simpel. In Oekraïne zit één van de grootste glasfabrieken van de wereld tbv o.a. flessen. De productie van glas in daar vrijwel stil komen te liggen en wat geproduceerd wordt, kan moeilijk getransporteerd worden. Veel Franse en Spaanse wijnproducenten kopen daar hun flessen, zeker voor de snellere drinkwijnen zoals rosé, die meestal binnen een paar manden gedronken wordt.

De wijnproducenten hebben dus genoeg wijn om aan de marktvraag te voldoen maar ze kunnen dus niet bottelen. Op hun zoektocht naar alternatieve glasproducenten, komen ze onderaan de lijst te staan en moeten ze dus wachten.

De hele keten wacht dus op wijn….

Glasfabriek – wijnproducent – importeur – winkel – consument en/of horeca, iedereen moet nu wachten. En omdat iedereen na enkele lockdowns nu graag de stad in trekt, krijgt de horeca vaak de voorkeur boven de consument wanneer er weer eens wat wijn leverbaar is.

Wij pogen iedereen zo goed mogelijk te informeren over de beschikbaarheid van onze wijnen. Het kan incidenteel voorkomen dat we je moeten teleurstellen. Soms gaat een ingeplande bestelorder bij de producent om allerlei redenen niet door. En dan moeten we wachten……

Wat is momenteel moeilijk leverbaar?

  • l’Etoile de Mer (mogelijk begin augustus weer beschikbaar)
  • Extrême Gris rosé (gepland voor eind augustus)
  • Realce blanco (gepland voor eind augustus)
  • Domaine Garnier et Fils, Petît Chablis en Chablis: Voorraad 2021 is op!

Wat is WEL leverbaar en een goed alternatief?