Blog afbeelding

Coral wine, ofwel “Koraal-wijn en onderwaterwijn”

Coral wine, ofwel “Koraal-wijn en onderwaterwijn”, een unieke wijn uit de Adriatische zee

Coral Wine, ideaal als kado voor Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas of Kerst. Maar ook voor een jubileum, verjaardag, promotie of wat dan ook!

Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!

Een onderwater-wijn-makerij als testproject

Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.

Unieke fles als kunstvorm

De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft.

Coral Wine zijn niet alleen extreem “good looking”, maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!

Bekijk hier een korte impressie: 

Bestellen? Dat kan vanzelfsprekend, kijk hier voor onze wijnen:

CORAL WINE, EX CATHEDRA 2016 (WIT)

CORAL WINE, DEUX MERS, (ROOD)

CORAL WINE, DALMATIAN DOG BABIC (ROOD)

CORAL WINE VERALDA XTRIANA MALVASIA DORATA (WIT)

CORAL WINE GAVI DI GAVI DOCG (WIT)

CORAL WINE AGLIANICO APOLLO (ROOD)

Nb. Niet elke fles heeft evenveel koraalafzetting, dit kan dus per fles verschillen!