Blog afbeelding

Een nieuw Duits wijnhuis en een oude bekende uit Oostenrijk

Een nieuw Duits wijnhuis en een oude bekende uit Oostenrijk!

Dit voorjaar hebben we 2 nieuwe wijnhuizen binnengehaald. Nou, eigenlijk 1 nieuwe en 1 oude bekende teruggehaald. Die oude bekende is het Weingut Iby, uit Burgenland in Oostenrijk. Bekend om zijn prachtige, vooral rode wijnen van Zweigelt of Blaufränkisch. Hierover dadelijk meer...

Weingut August Eser

Helemaal nieuw is het Duitse wijnhuis August Eser uit de Rheingau. Dit wijnhuis August Eser, genoemd naar de grootvader van de huidige eigenaar Désirée Eser Freifrau zu Knyphausen, ligt in het historische centrum van Oestrich, niet ver van de stad Wiesbaden. Dit huis wordt al 10 generaties lang door dezelfde familie gerund, sinds 1759 om precies te zijn.

 Dit huis is a.h.w. gespecialiseerd in het maken van meerdere Rieslingwijnen. Nu is er maar 1 Riesling-druif dachten we....maar dat bleek niet helemaal waar.

Roter-Riesling

Het ras Rode Riesling is identiek aan de witte Riesling, behalve de bessenkleur, is een gemeenschappelijke oorsprong duidelijk. Blauwe, rode en kleurvarianten zijn bekend van veel "oude" rassen zoalsSilvaner, Elbling, en Muskateller. Over het algemeen wordt aangenomen dat de donkere bessenkleur de oorspronkelijke was en dat het kleur-gen door mutatie werd uitgeschakeld. (Bron: wikipedia)

Naast deze Roter Riesling leveren wij ook de Vom Löss Riesling. 

Weingut Iby

In de begin-jaren van ons bestaan hebben we enkele jaren het wijnhuis Iby verkocht. Toendertijd één van de weinige biologische wijnproducenten. Daarna is Iby naar een andere importeur gegaan en waren ze niet meer beschikbaar voor ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Vanaf nu is, tot onze grote vreugde, dit fantastische Oostenrijkse wijnhuis weer beschikbaar. En dus ook voor jou! Bekijk de Zweigelt of Blaufränkisch hier.