Het wijngeheim van zwarte eeehhh… roetveeg Piet!

Het wijngeheim van zwarte eeehhh… roetveeg Piet!

imagesOAM224MYHet wijngeheim van zwarte eeehhh… roetveeg Piet!pieten

Dit jaar meert de Sint met zijn pieten af in Maassluis. Om de discussies over Zwarte, Bruine, Rode, Witte, Blauwe en Schoorsteen-Piet en de dit jaar op de markt gebrachte blauwe wijn te bedaren, dacht Piet om het ruim van de boot niet alleen met cadeau’s te vullen. Zijn grote geheim is ook aan boord en wij kunnen het al verklappen!!

Piet heeft een groot deel van de pakjesboot gevuld met een prachtige, volle, rijke en breed inzetbare Spaanse dinerwijn, Tomàs Cusiné  Vilosell 2014, Costers del Segre DO.

Speciaal voor ons Hollanders geselecteerd, heerlijk voor bijv. bij de oerhollandse Reypenaar VSOP-kaas. Het grote geheim betreft echter het kleurrijke etiket van oranje, zwart, goud, wit en grijstinten en zijn mooie oranje capsule-muts. Ook zijn er meerdere druivensoorten gebruikt zoals de Tempranillo, de Cabernet-Sauvignon, een beetje Merlot en nog wat Syrah. De kleur van de wijn is echter onveranderd. Daar wil Piet geen rare blauwe kleurtjes aan geven.CUSIN351100402N.png_small_image

Al met al is deze “grote-mensen-vriend” het juiste antwoord op de Pietendiscussie en het modieuze gebruik van andere, gekke kleuren voor wijn. Bijkomend voordeel is dat deze wijn na inneming, door zijn rijke alcoholpercentage van 14% zalvende en mild makende eigenschappen opwekt bij de mens. Sla ‘m dus vooral groots in mocht u door deze Pietendiscussie een hoog oplopende bloeddruk krijgen.

Piet is niet de beroerdste en heeft ‘m gelijk ook in de aanbieding gedaan om alle financiële hulppieten tegemoet te komen. Ook hoef je ‘m niet meteen te drinken, tot 2023 moet geen probleem zijn. Anders denken ze nog dat Piet er een slaatje uit wil slaan….

Nu van € 13,25 voor maar € 11,95

 

 

Proost!

 

 

Nb. de schrijver / blogger (Persoonlijkwijnkado.nl) benadrukt dat hij zakelijk geen standpunt inneemt in deze Pieten-discussie noch mensen wilt kwetsen.