Het verhaal van de wijn, ondertussen….in de wijngaard. Nazomer- en herfsteditie

Het verhaal van de wijn, ondertussen….in de wijngaard. Nazomer- en herfsteditie

Het verhaal van de wijn, ondertussen in de wijngaard….nazomer- en herfsteditie


druivenoogstOogst!

Volgens het KNMI is het vandaag (15-09 j.l.)de laatste zomerse dag na een mooie periode van echt zomerweer. Ook meteorologisch verandert er een en ander met de ingang van een nieuw jaargetijde, de herfst. Voor veel wijn gebieden de tijd van de druivenoogst, na een lange periode van noeste arbeid in de wijngaard. Een zeer spannende periode ook omdat het de wijnmaker iets zegt over opbrengst en kwaliteit van zijn oogst.

Handmatige pluk is alleen nog voorbehouden aan de beste druiven en daar waar je geen vermenging wilt in de stadia van rijpheid. Ook plukt men niet bij vochtig weer of op het warmste moment van de dag. Niet voor de plukkers maar om bepaalde ongewenste effecten in de vinificatie te vermijden.druiven-herfst

Wanneer een druif echt rijp is hangt van veel factoren af. De ligging, het druivenras, het weer en hoe de groei vanaf het voorjaar is geweest. Hemelsbreed wordt er in Europa vanaf augustus t/m begin december geoogst, zoals de Eiswein uit Duitsland en Zwitserland.

Dit is tevens de laatste “ondertussen in de wijngaard“, het werk van de boer verplaatst zich nu letterlijk naar de kelder, pas in de winter is hij weer terug voor de snoei.

Zoekt u een ideaal relatiegeschenk of eindejaarskado?

LENOB250001001intenseHoewel het nog ver weg lijkt….elk jaar geven we rond de feestdagen relaties en/of collega’s, vrienden en familie een kado. prod-kadobonElk jaar weer dezelfde vraag; wat kan ik hem of haar nu het beste geven zonder saai, (te) gemakkelijk of “zunig” gevonden te worden? Persoonlijkwijnkado.nl heeft meerdere originele, en voor u praktische oplossingen om de ontvanger in het zonnetje te zetten. Van één specifieke fles Champagne tot een pakket van bijv. wit, rosé en rood, met of zonder uitgebreide beschrijving van de wijn, of een persoonlijkwijnkadobon, zodat uw relatie zelf kan uitzoeken in onze shop. Verkrijgbaar vanaf € 10,-  Vanzelfsprekend kunt u uw persoonlijke boodschap en visitekaartje erbij voegen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op de site, per telefoon: +31 (0) 43-210 01 13 of info@persoonlijkwijnkado.nl

Nazomeraanbiedingen

Enkele wijnen zijn nog deze maand september in de aanbieding, zo lang de voorraad strekt! Daarnaast hebben we een speciaal herfstpakket samengesteld voor een vriendelijke prijs.

Septemberaanbiedingen

Chateau la Mothe du Barry, 2015, Entre deux Mers AOC, wit. Nu voor € 9,50

l’Etoile de Mer, Mont Baudile, Languedoc-Roussillon, 2015, rosé. Slechts € 6,50

Rotweingut Iby, Blaufrankisch Classic 2015, rood. Voor deze prachtige rode wijn betaalt u slechts € 9,95

Herfstpakket, een proeverij van 4 rode en 2 witte wijnen, bij u thuis voor maar €59,95! (inclusief verzendkosten)

In dit herfstpakket hebben we 4 rode wijnen en 2 witte wijnen voor u uitgezocht. photo-1453060590797-2d5f419b54cbWijn die aan tafel of bij een knapperend haardvuur fantastisch tot hun recht komen.

 

 

Domaine de Joÿ, l’Eclat 2015, Côtes de Gascogne IGP, Frankrijk (wit)

Chateau la Mothe du Barry 2014, Bordeaux Superieur, Frankrijk (rood)

Casa Primicia Joven 2014, Rioja, Spanje (rood)

Quinta do Alqueve Tradicional 2014, Tejo D.O. Portugal (wit)

Cantina del Vermentino, Kiri, 2013, Cannoneau di Sardegna, Sardinië (rood)

Calcu Carmenere Reserva, 2011, Chili, (rood)