TC107101 Coral Wine Merga Victa Pošip

Coral Wine Merga Victa Pošip

€ 78,95
Excl. btw: € 65,25

Beschrijving Coral Wine Merga Victa Pošip

Coral Wine Merga Victa Pošip, ofwel "Koraal-wijn, zeewijn en Onderwaterwijn", een unieke wijn uit de Adriatische zee

Coral Wine, ideaal als kado voor Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas of Kerst. Maar ook voor een jubileum, verjaardag, promotie of wat dan ook!

Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!

Een onderwater-wijn-makerij als testproject

Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.

Unieke fles als kunstvorm

De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft. Coral Wine zijn niet alleen extreem "good looking", maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!

WIJNMAKER

Black Island Winery / Coral Winey

VINIFICATIE

De nachtelijke oogst voor Merga Victa vond plaats eind augustus. Met de hand geplukte druiven worden gekoeld en ondergaan een selectie. Ze worden gekneusd met minimale druk. De fermentatie vindt plaats gedurende 3-4 weken onder strikte controle van de temperatuur bij 15°C, gevolgd door 5 maanden roeren van de fijne droesem. Deze wijn is na korte rijping in de fles, nog eens 8 maanden ondergedompeld in de Adriatische Zee op een diepte van ±20 meter. Het effect van de zee maakt dat de aroma's van steenvruchten en de zuren nog eleganter geïntegreerd zijn.

DRUIVEN

100% Pošip

NEUS

Mooie intense bloemenaroma's maar ook citrusvruchten, steenvruchten en mediterrane kruiden zijn duidelijk aanwezig.

SMAAK 

Droog, fris en mineraal. 

LAND

Kroatië

STREEK

Korcula


Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

coral wine
Coral Wine
culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Vegetarische gerechten
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Pošip
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief / apéro
Dank je wel
Diner
Feest
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
Moederdag
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Verjaardag
kerst, eindejaars- en relatiepakket
Kerst / Sinterklaas
land van herkomst
Kroatië
smaakprofiel
Wit, verfijnd, droog en intens smakend
streek van herkomst
Dalmatië
wijn
Wit
wijnhuis
Black Island Winery
Coral Wine