Coral Wine Aglianico Apollo
ofwel "Koraal-wijn, zeewijn en onderwaterwijn", een unieke wijn uit de Adriatische zee
Helaas uitverkocht!
Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!
Een onderwater-wijn-makerij als testproject
Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.
Duurzaam en milieuvriendelijk
De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.
Unieke fles als kunstvorm
De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft. Coral Wine zijn niet alleen extreem "good looking", maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!
WIJNMAKER
Ocone Vini / Coral Wine
DRUIVEN
Aglianico
VINIFICATIE
Druiven voor Apollo komen van de vulkanische heuvels rondom de stad Ponte in Zuid-Italië, waar de wijngaarden worden biologisch bewerkt en druiven worden met de hand geoogst. Fermentatie met behulp van inheemse gisten en kort gerijpt in hout. Deze wijn is vervolgens nog eens 16 maanden ondergedompeld in zee op een diepte van ±20 meter aan de Kroatische kant van de Adriatische zee.
NEUS
Het boeket toont aroma's van kersen en peper, gelaagd met hints van zoete specerijen, zwarte thee en teer. Vol en droog, maar toch verrassend benaderbaar.
SMAAK
Vol, harmonieus en droog, maar toch verrassend benaderbaar en elegant.
KLEUR
Intens robijnrood
CULINAIR
Rood vlees, een lamsstoof of specifiek zwart speenvarkenswangetjes
LAND
Italië
STREEK
Campanië
NB. Op deze wijn zit een levertijd van ongeveer 5 dagen!