Blog afbeelding

Welke wijn bij je Paasdiner? Pairing-stress?

Wijn en spijs- pairing met Pasen? Geen stress!

Omdat er zo veel gerechten en smaakcombinaties zijn, is het onmogelijk een sluitend advies bij elk gerecht te geven. Wel kunnen we globaal aangeven wat in het algemeen past bij verschillende, typische Paasgerechten. Het is in ieder geval altijd leuk te beginnen met een bubbel, of het nou voor het Paasontbijt, de Paasbrunch of het Paasdiner is.

Kom je er desondanks niet helemaal uit? Je mag ons altijd even mailen voor advies! Volg onderstaande linkjes naar de betreffende wijn voor meer informatie.

Diner
We gaan er gemakshalve van uit dat je wijn zoekt voor bij het Paasdiner: De wijnen hieronder voorgesteld zijn een greep uit ons assortiment maar blijven qua prijs wel allen onder de €20,- per fles. Meer info over de specifieke fles vind je op de linkpagina.

Bijvoorbeeld:

Asperges: Bij verse witte asperges kun je altijd een Sauvignon Blanc schenken van ons wijnhuis Domaine la Chapinière. Ook lekker is een Pinot Blanc van Bernard Schneider uit de Elzas. 

Tartaar of Ceviche van rauwe vis: Ook bij dit gerecht kun je de eerdere genoemde Sauvignon van Domaine la Chapinière goed inzetten. Net nieuw binnen: Orden Tercera Verdejo 2024! Deze laatste doet het ook goed bij asperges.

Oesters, kreeft, gamba's en langoustines: Bij dit soort gerechten is de specifieke bereiding wel van invloed maar wanneer redelijk neutraal geserveerd kun je dit heel mooi combineren met Chardonnay. Met Pasen mag het wel wat luxer zijn dus kiezen we hier voor een mooie Arvum van Tenuta Pfitscher uit Alto Adige in Noord-Italië. Een witte Bourgogne kan natuurlijk ook zoals een lekkere Petît Chablis van Garnier & Fils. Maar die zit net even boven de 20 euro.

Cocquilles en tarbot of sliptong: Deze lente hebben we een hele mooie wijn in de aanbieding, de Saramusa van Bodega Pateiro uit Noord-Spanje. Die past uitstekend bij deze gerechten. 

Op de huid gebakken vis: Neem daarvoor de zuid Franse Domaine de Coussan Chardonnay. Bij kabeljauw maar ook bij gevogelte heerlijk. Geen liefhebber van Chardonnay? Probeer dan een echte klassieker zoals de Famille Perrin Lubéron van 2024. Ook uit Zuid-Frankrijk...

 Gevogelte: Bij een mals gebraden kippetje past de Vermentino uitstekend. In   Frankrijk heet deze druif Rolle. Een aanrader is de Rolle van de Famille   Maurel.  Ook een Chardonnay met wat hout moet het goed doen zoals bij bijv.   een Parelhoentje met dragonsaus. Kijk eens bij deze witte Saurus Chardonnay   uit Patagonia.

 Lamsvlees: Lamsvlees is typisch voor Pasen,dus hier de bijpassende wijnen: Wat   dacht je van een rode Zuid-Italiaan van Ippolito? Deze Gaglioppo past   fantastisch bij lamsvlees. En bij zo veel andere gerechten.

Rood vlees gerechten: Altijd goed: Een Cabernet-Sauvignon uit Noord-Italië van Bidoli. Een geliefde compagnon van rood vlees. 

Gegrild rood vlees: Hier heb je legio mogelijkheden in alle prijsklassen. Om te beginnen onze wijn van de maand Maart-wijn. Famille Maurel Merlot, nu extra voordelig! Een andere optie is de Spaanse Bodega Langa Pasíon die qua naam goed aansluit bij Pasen....Moet het Italiaans zijn? De iLatium Valpolicella is zo'n wijn!

Kaas en Chocolade nagerecht: Een wijn die voor beide soorten nagerechten uitstekend matched is de Domaine Plan du Roy La Clape. Heerlijk bij hardere bergkazen of bij pure chocoladegerechten.