wijnhuis Domaine de la Croix

Domaine de la Croix

Genesteld in een weelderige vegetatie en wonderbaarlijk bewaard gebleven, is Domaine de La Croix, Cru Classé Côtes de Provence. Het ligt tussen de paradijselijke landschappen van het schiereiland Saint-Tropez, vlakbij La Croix Valmer.

Het Domaine de la Croix, de oorsprong van het dorp La Croix-Valmer, heeft een rijk verleden. Opgericht in 1882, is het blijven evolueren en heeft het perioden van rust en glorie ervaren. 

Twee ambitieuze industriëlen uit Lyon profiteerden namen het heft in handen. Op het einde van de negentiende eeuw werd een spoorverbinding aangelegd tussen Hyères en Saint-Raphaël. Het duo, dat in de zijdesector werkte en zich daar installeerde om moerbei te kweken (waarop zijderupsen zich voeden), werd zich bewust van het potentieel van het gebied.

100 hectare wijnstokken is de grootte van de boerderij die ontstond. In de vlakte van Pardigon wordt een kelder ingericht en worden vier boerderijen gebouwd, met zo'n dertig vaste medewerkers. Twee boerderijen bevinden zich met name in het terroir van Tabarin en onder de kerk van La Croix. Je raadt het al... Deze wijnstokken bestaan nog steeds en behoren tot het Domaine. Het verwierf al snel een goede reputatie en kreeg de vermelding "cru classé" in de Côtes de Provence, een historische erkenning gedragen door de intrinsieke kwaliteit van het terroir en de klimatologie.

Het domein maakt meerdere witte, rode en roséwijnen van uitstekende kwaliteit. Ze spelen niet voor niets mee op het hoogste niveau. Hun wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop! 

Domaine de la Croix met uitzicht op zee