0005 Famille Maurel Signature Cabardès AOP

Famille Maurel Signature Cabardès AOP

€ 10,95

€ 9,50
Excl. btw: € 7,85

Beschrijving Famille Maurel Signature Cabardès AOP

Famille Maurel Signature 2020 Cabardès AOP

Famille Maurel Signature Cabardès AOP is een wijn die afkomstig is uit de Cabardès-wijnstreek, gelegen in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de stad Carcassonne in de Languedoc-Roussillon regio. De wijn van de Famille Maurel onder de "Signature" label vertegenwoordigt vaak een kenmerkende stijl van het wijnhuis, met een focus op expressieve en kwalitatieve wijnen. In het geval van de Cabardès AOP, onderscheidt deze wijn zich door het feit dat hij als een van de weinige Franse AOP's zowel de typisch Atlantische druivenrassen (zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc) als Mediterrane rassen (zoals Syrah en Grenache) mag gebruiken. Dit zorgt voor een unieke mix van fruitigheid en kruidigheid, typisch voor het warme klimaat van Zuid-Frankrijk, gecombineerd met de structuur en elegantie van Bordeaux-druiven.

Kleur

Gloedvolle paarse kleur met enige ontwikkeling (mahonie schakering).

Neus

Opvallend kruidige, zoetrijpe expressie. We bevinden ons hier in het hart van de Languedoc en dat is heel goed waarneembaar in de neus. Door het forse aandeel Cabernet Franc in positieve zin onderscheidend van andere rode Languedoc-wijnen in deze prijsklasse. Bramen, pruimen en zwarte kersen, maar ook geblakerde paprika en wat rokerigs. Zeker voor een wijn uit deze streek ademt de wijn een zekere verfijning.

Smaak

Krachtige, maar zeker niet ongenuanceerde opening. Goede dosis sappigheid en een autonome frisheid. Goed en solide gestructureerd, maar op geen enkele wijze massief. De Cabernet Franc, die als solist wat streng kan overkomen, wordt hier perfect getemd door de Syrah en Merlot. Nergens hard of stug en door het bescheiden alcoholgehalte ook nog eens een 'veilige' doordrinker.

Bodem

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met ideale kalk-kleigronden (à la Fronsac) en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische oceaan). Zuidligging op 200 meter hoogte. Weloverwogen ecologische wijngaardbehandeling met certificaat: ”Terra Vitis”. De stokken zijn 34 jaar oud.

Vinificatie

Klassieke vinificatie met een kort inweekproces en temperatuur gecontroleerde en gereguleerde gisting. Appelmelkzurengisting en een jaar rijping op betonnen cuves met micro-zuurstoftoediening. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling (ter voorkoming van wijnsteenkristalisering op fles) en wordt zacht gefilterd.

Culinair

Een uitgelezen wijn om op adem te komen na een bos-, strand- of stadswandeling. Maar ook aan tafel komt ie logischerwijs goed tot zijn recht. Subliem bij klassieke vleesgerechten zoals gegrilde entrecote of geroosterde eendenborst. Ben je een ervaren thuiskok en liefhebber van orgaanvlees? Waag je dan gerust aan een kalfstong met Madeirasaus!

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc-Roussillon

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biologisch
Biologisch
culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cabernet Franc
Merlot
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Barbecue / BBQ
Borrel
Dank je wel
Kerst
Nieuwe baan
Sterkte
Vaderdag
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Alain Maurel