Mas d'en Blei MAC 2019 Priorat DOQ
Mas d'en Blei is traditioneel in haar werkwijze met bijv een handmatige pluk maar daardoor juist weer modern. En met veel respect voor natuur en milieu. Maar vooral een prachtig glas wijn weten te maken! Ideaal als aperitief en bij gemarineerde oesters. OOk een prachtig persoonlijk wijnkado om te geven!
Vinificatie
Handmatige oogst in kleine kisten. Pré-fermentaire koude inweking gedurende 24 uur. Het sap van de zacht geperste druiven wordt 24 uur koel bewaard ter zuivering voor het opstarten van de gisting op roestvrij stalen vaten met behulp van natuurlijke, lokale gist. 6 maanden rijping in contact met de fijne gistsporen. Koude stabilisering voor de botteling en een jaar flesrijping, voordat de wijn aan de markt wordt toevertrouwd. Slechts 1200 flessen per jaar dus exclusief!
Druiven
100% Macabeu
Kleur
Stralend lichtgeel met een zilveren glans. Zeldzaam vitale kleur.
Neus
Gekonfijte citrusvruchten (pompelmoes, mandarijn), floraal en geuren van het bladwerk van groenten (wortel). Kruidige, minerale (vuursteen) en harsachtige tonen. Hoogst originele en uiterst boeiende expressie.
Smaak
Hoge mate van smaakconcentratie in een evenwichtige, maar zeer rijke materie. Mint, bijna pepermuntachtige frisheid. Het op zich stevige alcoholgehalte is perfect versmolten. Straffe, mondvullende en uitdagend smaakrijke wijn met een subtiele, verrukkelijke ziltheid in de breed uitwaaierende finale.
Culinair
Briljant als aperitief met het eetlust stimulerende effect dat ook een elegante Manzanilla-Sherry (met hoofdletter!) biedt. Gegratineerde oesters, inktvis, nieuwe haring en geroosterde, grote gamba's. Uiteraard rauwe melk-kazen (Tête de Moine, Beaufort, Tomme).
Wijnmaker
Mas d’en Blei
Land
Spanje
Streek
Priorat (Catalonië