2301 Saurus Malbec 2022 Patagonië

Saurus Malbec 2022 Patagonië

€ 10,50

€ 9,50
Excl. btw: € 7,85

Beschrijving Saurus Malbec 2022 Patagonië

Saurus Malbec Patagonië 2022

In het koele zuiden, in het hart van Patagonië, liggen de uitgestrekte wijngaarden Saurus. Deze streek biedt geweldige troeven voor de productie van evenwichtige kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. De bodem is kalkrijk door fossiele afzetting. Het gebied kent koele nachten en warme dagen. Het regent slechts 2 dagen per jaar, maar de wijngaarden worden bedruppelt met fris smeltwater uit het Andesgebergte. Belangrijk is de permanente stroom van wind, vergelijkbaar met de Mistral in de zuidelijke Rhône, die de wijngaarden gezond houden en de warmte tempert.

Kleur

Dieppaarse, echt vitale kleur. Weinig tot geen transparantie.

Neus

Fraaie 'donkere' expressie, zo zien de Malbec-liefhebbers 'm graag! Donkere vruchtentonen zoals dadels en vijgen, maar ook confiture van bosbessen (!). Voorts roostertonen door de rijping op eikenhout (houtteer, iets vanille). Mocca, butterscotch-chocolade. En later, na fors zuurstofcontact, ook wat frissere tonen zoals eucalyptus en mint. De wijn lijkt onder invloed van zuurstof liever te worden.

Smaak

Al direct na binnenkomst in de mond compleet mondvullend; de wijn beschikt over een zekere dikte. Hecht en echt geconcentreerd. Solide tanninestructuur, maar niet drogend of streng. Massief zonder dat het hard is. Geringe zuren, maar dat past bij het type wijn. Type: sympathieke blockbuster.

Bodem

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst van 53 hl/ha.

Vinificatie

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijftien dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 40% op eikenhout en voor 60% op staal. Daarna in dezelfde verhouding 12 maanden rijping op nieuw eikenhout (Frans en Amerikaans) en op roestvrijstaal. Klaring met verse eiwitten.

Culinair

Zowel aan als buiten tafel onbeperkt inzetbaar. Combineren met “zachte” (hoofd)gerechten: geroosterde gamba's, orgaanvlees (levertjes van gevogelte, zwezerik, ganzenharten) - dit is een bijzonder geschikte rode begeleider van vis.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Malbec
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Borrel
Dank je wel
Diner
Hemelvaart
Kerst
Moederdag
Nieuwe baan
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Argentinië
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Patagonië
wijn
Rood
wijn van de maand!
Wijn van de maand
wijnhuis
Bodega Saurus