2318 Famille Maurel Syrah (&) Vin de France

Famille Maurel Syrah (&) Vin de France

€ 11,25
Excl. btw: € 9,30

Beschrijving Famille Maurel Syrah (&) Vin de France

Famille Maurel Syrah (&) 2022 Vin de France

Oorspronkelijk afkomstig uit de Rhônevallei in Frankrijk, met name in de noordelijke Rhône, waar het de enige rode druivensoort is in wijnen als Hermitage, Côte-Rôtie en Cornas, is Syrah wereldwijd populair geworden.

Kleur

Dieppaars! Dé kleur van een jeugdige Syrah.

Druif

100% Syrah

Neus

Meer dan plezierige neus barstensvol rode en zwarte vruchten. Super uitnodigend! Blauwe bessen, zwarte bramen, verse pruimen (zo van de boom!) en gestoofde bosaardbeitjes. Voor overrijpheid is knap gewaakt. Een klein vleugje garrigues geeft ‘m een serieus randje, maar stel u daar niet te veel van voor… En zo is de wijn ook niet bedoeld, dit is juist gemaakt om genereus te schenken onder vrienden.

Smaak

Volstrekt onweerstaanbare en verleidelijk sappige aanzet. Pas na enkele momenten in de mond blijkt de wijn over een grote dosis frisheid te beschikken. Niet verwacht uit dit warme deel van de Languedoc. Juist die frisheid (lees: ranke zuren) houden de wijn fris en maken ‘m (gevaarlijk) doordrinkbaar. Vin de soif! Fractie drogende tannines, maar die verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer er wat bij gegeten wordt. Mag gerust wat koeler geschonken worden indien de omstandigheden het toelaten. Denk daarbij niet alleen aan het seizoen, maar juist ook aan hetgeen er op tafel verschijnt.

Bodem

Bijzondere ligging en profiterend van twee zeeklimaten (Atlantisch en de Middellandse Zee). De bodem bestaat uit kalkrijke klei. Goed drainerende, zacht glooiende hellingen met een gunstige zonexpositie.

Vinificatie

Mechanische maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele gisting op roestvrij-staal.

Culinair

De wijn heeft de lenigheid van een cru uit de Beaujolais en derhalve denken we al snel aan een goede paté en smakelijk gevogelte zoals fazant of Bresse-kip. Maar ook (gekoeld) bij gegrilde vis een perfecte compagnon!

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc-Roussillon


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biologisch
Biologisch
culinaire begeleiding
Charcuterie
rood vlees, rund, lam en wild
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Afscheid
Borrel
Diner
Hemelvaart
Kerst
Nieuwe baan
Pasen
Secretaressedag
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Vaderdag
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Alain Maurel