2319 Famille Maurel Rolle (-) Vin de France

Famille Maurel Rolle (-) Vin de France

€ 11,50
Excl. btw: € 9,50

Beschrijving Famille Maurel Rolle (-) Vin de France

Famille Maurel Rolle (-) 2022 Vin de France

"Vermentino" (=Rolle) is een witte wijndruivensoort die voornamelijk wordt geteeld in verschillende regio's aan de Middellandse Zee, met name in Italië, Frankrijk (waar het bekend staat als "Rolle") en andere nabijgelegen gebieden.

Kleur

Zachtgeel met een witgouden schakering.

Druif

100% Rolle (Vermentino)

Neus

Originele en in positieve zin onderscheidende neus. Rijk maar zeker niet geparfumeerd. Volop steenfruit zoals wilde perzik en zachte abrikoos, maar ook rijpe peer en lentebloesem. Fractie kamille. Knap hoe de wijn tegelijkertijd weelde én een zekere koelte (wat gereserveerd nog…) ademt. Decanteren klinkt mogelijk wat blasé voor een witte wijn van net iets meer dan € 10,-, maar probeer het maar eens! De wijn heeft er echt baat bij en komt veel beter tot zijn recht. Die gereserveerdheid verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Bodem

Bijzondere ligging en profiterend van twee zeeklimaten (Atlantisch en de Middellandse Zee). De bodem bestaat uit kalkrijke klei. Goed drainerende, zacht glooiende hellingen met een gunstige zonexpositie.

Vinificatie

Mechanische maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele gisting op roestvrij-staal.

Smaak

Ook in de smaak die opvallende combinatie van koelte en weelde; hier vertaalt zich dat naar verteerbaarheid en smaakrijkdom. Royaal mondvullend, uiterst genereus en iets zilt. De associatie met een ‘bite’ in een optimaal rijpe peer is te verdedigen… wat een ongekende dosis sap! Wederom is ‘origineel’ het juiste woord. Milde zuren en dito bitters.

Culinair

Echt een plezierig aperitief in alle seizoenen. Aan tafel goed door te schenken bij bijvoorbeeld rillettes van makreel, gegrilde sardines of een mals gebraden kwaliteitskippetje.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biologisch
Biologisch
culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Sushi / Sashimi
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Vermentino
gelegenheid
Aperitief / apéro
Dank je wel
Diner
Hemelvaart
Kerst
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Wit
wijnhuis
Alain Maurel