2334 Chateau Ponzac Cahors AOP

Chateau Ponzac Cahors AOP

€ 16,95
Excl. btw: € 14,01

Beschrijving Chateau Ponzac Cahors AOP

Château Ponzac 2020 Cahors AOP

Nog jonge maar zeker al drinkbare Malbec van het gerenommeerde huis Chateau Ponzac. Is zeker ook een echte bewaarwijn die alleen maar mooier wordt! Nu kopen is tot zeker 2040 genieten!

Vinificatie

Lange inweking gedurende 21 dagen bij een temperatuur van 28°C. 85% verblijft vervolgens gedurende 10 tot 12 maanden in RVS tanks en de resterende 15% in eikenhouten vaten.

Druif

100% Malbec

Kleur

Vrijwel ondoorzichtig en 100% massief zwartrood (opaak ofwel de zwarte spiegel) met de paarszwarte schakering van de pioenroos.

Neus

Krachtige en zeer eigenzinnige expressie met frisse tonen (dennenhars), kleine, rode vruchten, maar ook ceder, leer en het dekblad van de fijnere sigaar. De kracht en de vitaliteit komen ook in het boeket vol tot uitdrukking. Het is duidelijk dat hier geen enkele toenadering (of imitatie) gezocht wordt van de succesvolle en beroemde wijnen uit andere gebieden: ik ben Cahors, dus besta ik!

Smaak

Rijke, traag vloeiende, vlezige en uitgesproken gespierde materie. Ondanks het bijna fluwelige eerste mondcontact hebben we snel te maken met enorme, gedurfd klassieke contrasten. Een vitale frisheid die de stevige tannines nog eens extra stimuleren. Overduidelijk bewaar- en ontwikkelingspotentieel en kan niet zonder adequaat proteïnerijk, culinair tegenspel, maar dan is er wel sprake van een fascinerende belevenis voor gevorderden.

Culinair

Het decanteren van deze wijn is zeker aanbevolen!  Past waanzinnig bij wilde eend, gerijpte côte à l'os, lièvre à la royale, krachtige wildragout of hert met preiselbeerencompote. Het kan niet krachtig of rijk genoeg zijn.

Land

Frankrijk

Streek

Cahors / Sud-Ouest

Houdbaar

2040!


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Malbec
gelegenheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Jubileum
Kerst
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verjaardag
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Cahors