2860 Famille Perrin Ventoux AOC

Famille Perrin Ventoux AOC

€ 9,24
Excl. btw: € 7,64

Beschrijving Famille Perrin Ventoux AOC

Famille Perrin 2021 Ventoux AOC 

Famille Perrin maakt met deze Ventoux, in de goede zin van het woord; een allemansvriend! We kennen vrijwel niemand die deze sympathieke Fransman niet lekker vindt. Vitaal, fris, sappig maar toch zachtaardig! De geschiedenis van Chateau de Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Wij zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De bodemsamenstelling wisselt naar gelang de hoogte van de wijngaarden, maar bestaat voor het belangrijkste deel uit zeebodemafzettingen uit de periode van het tertiair. Met als basis het enorme kalkstenen massief van de Mont Ventoux met een bovenlaag van rode aarde. De wijngaarden liggen 25 km ten oosten van de stad Orange, verdeeld over verschillende gemeentes (Mazan, Mormoiron, Villes sur Auzon, Puyméras en Saint Didier).

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

VINIFICATIE

De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld (!). Een korte verwarming stimuleert de kleurextractie en verjaagt de 'oxydasen' (Beaucastel-Perrin vinificatie). Vergisting in cementen gistkuipen van 150 tot 300 hl. Kort, maar intensief inweekproces. Loopsap wordt van het vaste materiaal gescheiden zodra de alcoholische vergisting afgelopen is. Geen houtrijping om het fruitintensieve, vruchtvlezige karakter te behouden.

DRUIVEN

Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.

KLEUR

De vitaliteit spat er van af: dieppaars, echt jeugdig. Forse transparantie.

NEUS

De neus is een feest van herkenning; knap hoe de Perrins ieder jaar dit niveau weten te bereiken. Optimale vruchtenrijkdom. De wijn barst van het rijpe rode fruit als aardbei, framboos en zwarte kersen. Ook grafiet en heel subtiele florale tonen.

SMAAK

De aanzet is heerlijk sappig, zacht en de wijn is gezegend met bekoorlijke frisheid. Wanneer we het hebben over "krokante tannines" is dit wat we bedoelen, een schoolvoorbeeld! De wijn heeft de fijnheid van een cru uit de Beaujolais, maar de smaakkracht van een Zuidelijke Rhônewijn. Een wijn met een groter vin-plaisir-gehalte is niet gemakkelijk voor de geest te halen.

CULINAIR

Weliswaar opnieuw zeer breed inzetbaar, maar de rijkere structuur zorgt voor een degelijke lunch-/diner-/buitenmaaltijd- en barbecue-wijn. Combineren met basale, zacht gekruide gerechten en geschikt als begeleider van zowel vlees (lam, goulash, wildragout) als vis.


Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
Dank je wel
Diner
Feest
Feestdag
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verjaardag
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Rhône
wijn
Rood
wijnhuis
Perrin & Fils