2887 La Spinetta Il Colorino di Casanova

La Spinetta Il Colorino di Casanova
Product momenteel niet beschikbaar

Beschrijving La Spinetta Il Colorino di Casanova

La Spinetta, Il Colorino di Casanova 2017 Toscana IGT

"La Spinetta" betekent neushoorn. De reden dat de neushoorn op het etiket van het huis staat is de fascinatie van de wijnmaker voor het werk van kunstenaar Albrecht Dürer (16e eeuw, Duitsland).

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Kalkhoudende bodem met uit de oceaan afkomstige afzet. Wijnstokken van gemiddeld 25 jaar oud geplant op 250 meter hoogte met een zuid georiënteerde ligging. 5 hectare in totaal, verspreid over percelen in Terricciola en Casciana Terme.

VINIFICATIE

Handmatig geoogst vanaf 15 september. Gisting en inweking gedurende 10-11 dagen onder temperatuurscontrole in de roterende gisttanks (zoals ze ook in Piemonte worden gebruikt). Appelmelkzurengisting en rijping gedurende 24 maanden op Frans eikenhout, vaten van 600 liter. Daarna volgt een rijping gedurende 10 maanden op roestvrij staal voor de botteling. De wijn wordt geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Colorino

KLEUR

Fraaie, iets geëvolueerde kleur. Enige ontwikkeling aan de rand; mahonie gloed.

NEUS

Intrigerende en duidelijk door de hand van de meester (Giorgio Rivetti) beïnvloede neus. Dat kenmerkende Spinetta-parfum is uit duizenden herkenbaar en werkt haast betoverend... Optimaal rijp rood en zwart fruit, gedroogd rozenblad en lavendel (potpourri!) en de effecten van de rijping op eikenhout: ceder, tabak en het delicate vluchtige alcohol van een gerijpte cognac. Onder invloed van zuurstof maakt de wijn een formidabele ontwikkeling door. De neus wil keer op keer dat glas in!

SMAAK

Mondvullende, maar satijnzachte aanzet. Heerlijk krokante tannines die in toom worden gehouden door een ferme dosis sap en rinse zuren. Duidelijk gepolijst door de houtrijping, maar aan weerbarstigheid heeft de wijn werkelijk niets ingeleverd. Gezien de herkomst van de wijn is een alcoholgehalte van 14% prima te verdedigen; keurig zelfs.

CULINAIR

Elegante maar uitgesproken smaakrijke dinerwijn: bospaddestoelen, orgaanvlees, lam, kalf, jong wildzwijn, vleugelwild, stoofgerechten en rijke pasta's.

LAND

Italië

STREEK

Toscana


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Colorino
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Toscane
wijn
Rood
wijnhuis
La Spinetta