2897 Bodegas Casa Primicia Crianza Rioja DOC

Bodegas Casa Primicia Crianza Rioja DOC

€ 12,75
Excl. btw: € 10,54

Beschrijving Bodegas Casa Primicia Crianza Rioja DOC

Bodegas Casa Primicia Crianza Rioja DOC 2019 

Rioja is een echte Spaanse klassieker maar dan modern qua stijl. Dus geen houtfabriek in je glas maar beheerst, bijna bescheiden is deze door Bodegas Casa Primicia gemaakte Crianza. Maar het maakt 'm spannend!

WIJNMAKER

Bodegas Casa Primicia

BODEM

Wijngaarden liggen in het hoger gelegen Alavesa gebied. De bodem bestaat uit klei en kalk en is weinig vruchtbaar; de wortels moeten diep gaan. Men kiest hier voor minder stokken per hectare vanwege de onderlinge concurrentie in dit wat rauwe landklimaat (als in Châteauneuf-du-Pape).

VINIFICATIE

Handmatig geoogst tussen 15-21 oktober in opvallend kleine bakjes van 15 kg, om de druiven zo onbeschadigd mogelijk ter verwerking in de kelder te krijgen. Ontstelen, zacht kneuzen en vergisting op een temperatuur van 25-28 graden in roestvrijstalen gistkuipen met temperatuurbeheersing. De wijn rijpt na de appelmelkzurengisting gedurende 12 maanden op Amerikaans eikenhout en wordt dan gefilterd en op fles gebracht.

DRUIVEN

85% Tempranillo, 15% andere druivenrassen.

KLEUR

Iets ontwikkelde kleur, maar nog vitaal paars met een scharlaken schakering. Enige verkleuring door de rijping op eikenhout, maar de invloed daarvan lijkt gering.

NEUS

Hoe beperkt de invloed van de rijping op barriques op de kleur is, zo overtuigend is het effect op de neus van de wijn. Onmiskenbaar 'Spaans met houtrijping'. Kokos, boenwas, cacao, pijptabak en gedroogde zuidvruchten.

SMAAK

Tedere en zachte aanzet waarin we de romigheid van witte chocolade herkennen. Eenmaal in de mond is het minder zacht/zalvend en manifesteren de tannines zich wat meer. Vurige kracht, maar fraai in toom gehouden door de juiste verhouding fruit/zuren/tannines. Op generlei wijze drogend of stug; de scherpe randjes lijken te zijn gepolijst.

CULINAIR

Uitgelezen eetwijn voor de koelere seizoenen/dagen: lamsvlees, konijn en gevogelte van de rooster. Op de huid gebakken vis, en uiteraard een smeuïge paella. Goed gerijpte kazen van koemelk.

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Tempranillo
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Diner
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Rioja
wijn
Rood
wijnhuis
Casa Primicia