2899 Bidoli Chardonnay 2020 Friuli

Bidoli Chardonnay 2020 Friuli
Product momenteel niet beschikbaar

Beschrijving Bidoli Chardonnay 2020 Friuli

Bidoli Chardonnay 2020 Friuli Grave  DOC

Toegankelijke en breed inzetbare diner- en terras Chardonnay van Bidoli Vini. Zilvergrijs met een groene gloed, typische kleuren voor de natuur in deze streek Dolomieten zie je terug in de kleur van de wijn.

WIJNMAKER

Bidoli Vini

BODEM

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

VINIFICATIE

Na de deels handmatige en deels mechanische oogst volgt een koud inweekproces gedurende 4 tot 6 uur. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde cuves (15-17 graden Celcius). Na afloop van de gisting rijpt de wijn gedurende 4 maanden in contact met de eigen gistsporen, die één keer per week opgeroerd worden. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling ter stabilisering en wordt tenslotte geklaard en gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Zilvergrijs met een groene gloed.

NEUS

Super schone, zuivere eerste indruk. Alsof je met je neus in de frisse berglucht staat. Mineraliteit, krijt en heel bescheiden (witte) vruchtentonen. Witte asperges en een fractie 'gekookte groente-nat'. Tegenpool van de houtgerijpte Chardonnays die het toneel domineren.

SMAAK

Ook hier is het weer die kenmerkende puurheid die zich direct bij de eerste slok etaleert. Geen overdaad, maar wel een opvallend grote smaakconcentratie. Heel hecht en compact. De wijn beschikt over een mintachtige frisheid en het plezierig lage alcoholpercentage draagt bij aan dat koele, verkwikkende karakter.

CULINAIR

Toegankelijke en breed inzetbare eet- en terraswijn. In culinair opzicht zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Pasta met venusschelpen, pikantere gerechten uit de creatieve Oosterse keukens. En uiteraard ambachtelijke, rauwe melk-kazen.

LAND

Italië

STREEK

Friuli


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Vegetarisch
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief
Aperitief / apéro
Borrel
Diner
Feestelijke toost
Hemelvaart
Lunch
Moederdag
Pasen
Zomaar
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Friuli
vegan
Vegan / Veganistisch
wijn
Wit
wijnhuis
Bidoli Vini