2909 Famille Laplace Odé dAydie Madiran AOP

Famille Laplace Odé dAydie Madiran AOP

€ 16,50
Excl. btw: € 13,64

Beschrijving Famille Laplace Odé dAydie Madiran AOP

Famille Laplace Odé d'Aydie 2017/18 Madiran AOP 

Paarszwarte Tannat, bijna ondoorzichtig is deze Odé d'Aydie van de Famille Laplace. Zij bezitten 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc du Vic Bilh in de uitlopers van de Pyreneeën met de klimaatinvloeden van de Atlantische oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

De familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc du Vic Bilh in de uitlopers van de Pyreneeën met de klimaatinvloeden van de Atlantische oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven, op een enkele uitzondering na. Per perceel wordt er apart gevinifiëerd om de aldus verkregen wijnen later tot een harmonieuze assemblage te kunnen samenvoegen. De most vergist op een temperatuur van 22-24 graden. De most wordt omhoog gehaald (pomp) en in de druivenkoek geïnjecteerd voor een betere extractie. Inweekproces 10 tot 15 dagen.

DRUIVEN

100% Tannat

KLEUR

Paarszwarte kleur met nog maar een fractie transparantie. De kleur die je mag verwachten van het gebruikte druivenras (Tannat).

NEUS

Zo rechtstreeks uit de fles, in het glas, geeft de wijn zich maar beperkt bloot. Decanteren en enig geduld is hier een must. Maar als u dat kunt opbrengen, dan wordt dat geduld zonder meer beloond! Gedroogd zwart fruit, de puurste chocolade (en ook de combinatie van die twee, dus dadels ondergedompeld in pure chocolade een goede, licht rinse Arabica-espresso en tonen van herfstblad. Later ook wat eucalyptus en harstonen. Fascinerend om te ervaren hoe de wijn zich opent en blijft ontwikkelen in het glas en de karaf.

SMAAK

Niet verwonderlijk een wat stugge aanzet, maar dat past volledig bij het type wijn en de jeugdigheid. Compacte, vlezige materie. Straffe, maar geenszins harde tannines. Wel volop reliëf en een uiterst solide structuur; dat belooft enerzijds bewaarpotentieel, anderzijds nu al de mogelijkheid om te schenken bij het juiste culinaire tegenspel. De verhouding sap/tannines/zuren is voorbeeldig. Indrukwekkende lengte.

CULINAIR

Vitale, uitgesproken smaakrijke diner- en wildwijn met karakter: kooi-eend, gerijpte entrecote, gekonfijte eendenbout, gekruide stoofgerechten, ossobuco en krachtige belegen kazen van de koe.

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Tannat
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Welkom thuis
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Madiran
wijn
Rood
wijnhuis
Famille Laplace