2931 Tomàs Cusiné Costers del Segre DO, Llebre

Tomàs Cusiné Costers del Segre DO, Llebre

€ 11,95
Excl. btw: € 9,88

Beschrijving Tomàs Cusiné Costers del Segre DO, Llebre

Tomàs Cusiné Llebre 2022 Costers del Segre DO 

Inhoud en presentatie gaan hier hand-in hand. Daarnaast is Tomàs Cusiné ook nog een meesterlijk wijnmaker met een goede reputatie in Spanje. Excentriek maar altijd vooruitstrevend en met oog voor kwaliteit.

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen op de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op eikenhout met het oproeren van de fijne gistsporen. Drie maanden rijping op Frans eikenhout.

DRUIVEN

Ull de Llebre (Tempranillo Syrah, Cabernet-Sauvignon, Merlot en Samsó.

KLEUR

Paarsrood met een fractie mahonie-verkleuring.

NEUS

Onmiskenbaar Spaans en voor de doorgewinterde 'fan' ook onmiskenbaar Cusiné. Goed verweven houtinvloed, knap gewaakt voor overdaad. Iets meer 'donkere' tonen deze jaargang: houtteer, espresso en pure chocolade; al is het goed te vermelden dat die kenmerken wat meer naar de achtergrond verdwijnen onder invloed van zuurstof. Er wordt ruim baan gemaakt voor gedroogd fruit, eucalyptus, tabak en een fractie witte peper.

SMAAK

Weer die optimale verleiding die deze wijn al jarenlang kenmerkt. Structuur en concentratie gaan hier heel goed samen met een haast sensueel karakter. Iets rulle, haast 'krakende' tannines die er aan bij dragen dat de wijn als serieus wordt ervaren. Zonder meer een evenwichtig glas: de zuren-fruit-tannine-balans is voorbeeldig. De ingeslagen weg naar een lager alcoholgehalte wordt voortgezet: 13,5% (voorheen niet zelden 14,5%). Het komt de drinkbaarheid logischerwijs ten goede.

CULINAIR

Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs kalfsvlees, niertjes, lam . Op de huid gebakken vis, mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep. (bouillabaisse).

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Cabernet Sauvignon
Garnacha
Merlot
Samsó
Syrah / Shiraz
Tempranillo
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Borrel
Diner
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
wijn
Rood
wijnhuis
Tomás Cusiné