2932 Famille Maurel Merlot Pays dOc IGP

Famille Maurel Merlot Pays dOc IGP

€ 9,24
Excl. btw: € 7,64

Beschrijving Famille Maurel Merlot Pays dOc IGP

Famille Maurel Merlot 2022/23 Pays d'Oc IGP 

Deze wijn van de Famille Maurel heeft het al bij meerdere betere horecagelegenheden tot huiswijn geschopt! Gewoon vanwege de goede kwaliteit en de eerlijke prijs. Ook op feesten en partijen zeer populair. Voor de doordeweekse avond perfect en ook als kado eerlijk en oprecht. De Merlot is naast zo'n 'allemansvriend' ook een druif die zich voor veel culinaire uitspattingen laat lenen als begeleider. BBQ, grill en gourmet bijvoorbeeld maar ook verfijndere gerechten natuurlijk. De Familie Maurel is al jaren toonaangevend als wijnmakers in deze streek. Deze Merlot is dan ook echt wel beter en lekkerder dan zijn vele Merlot-broertjes in dezelfde prijsklasse.Dus zoek je een lekkere, makkelijke wijn die iedereen méér dan prima vindt.....sla je slag!

WIJNMAKER

Famille Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met zeker voor de Merlot ideale kleigronden en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische Oceaan).

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie met een kort inweekproces en temperatuur-gecontroleerde en -gereguleerde gisting. Er wordt geen sulfiet toegevoegd en er wordt gewerkt met druifeigen gisten.

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Purperpaars, een intense kleur precies passend bij het type wijn.

NEUS

Echt pure vruchtenexpressie met volop tonen van rode en zwarte vruchten. Maar ook florale tonen en wat grafiet/potloodslijpsel. Ook de bodem lijkt te spreken: een fractie jodium en natte stenen.

SMAAK

Sappige, vrolijkmakende aanzet, direct gevolgd door een wat streng effect in de mond. \"Dit is geen Merlot voor watjes\" lijkt de wijn te willen zeggen. Ferme smaakkracht en een behoorlijke mate van concentratie. Lekkere 'rulle' tannines die zorgen voor reliëf en spanning.

CULINAIR

Nog altijd een breed inzetbare maaltijdwijn. Veel van de grill/bbq, maar ook een ragout van kalfsvlees of een rijk gevulde stoofschotel. Krachtige koemelkkazen.

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Merlot
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Diner
Feest
Lunch
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, verkwikkend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Alain Maurel