3117 Clos de lAbbé Dubois, Chardonnay

Clos de lAbbé Dubois, Chardonnay

€ 9,75
Excl. btw: € 8,06

Beschrijving Clos de lAbbé Dubois, Chardonnay

Clos de l'Abbé Dubois, Chardonnay, Coteaux de l'Ardeche IGP, 2022/23

Achter het 'opvallende' etiket zit een historisch verhaal, het 'menneke' was de Franse pater Dubois die 200 jaar geleden het domein startte. Een eerbetoon. Bourgogne en Rhôneliefhebbers zullen deze witte wijn zeer waarderen. Prachtig bij bepaalde kazen als Munster, Cantal of Reblochon maar zeker ook bij zeevruchten, kreeft en gevogelte. Een wijn met een gulle en genereuze smaak, zeer smaakintensief. De neus geeft perzik, abrikoos en lentebloesem

VINIFICATIE

De druiven worden eind augustus, begin september geoogst. Bij het krieken van de dag, zodat de druiven niet te warm zijn op het moment van oogsten. Vergisting in RVS cuves met temperatuurbeheersing. De malolactische vergisting wordt geblokkeerd zodat de wijn optimaal fris blijft.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Bleke kleur met een zachtgele gloed.

NEUS

Vrij neutrale, ingetogen neus. Tijdens de vinificatie heeft de wijn geen eikenhout gezien, dus we hebben hier met een heel pure stijl Chardonnay te maken. Pas na forse beluchting geeft de wijn zich (enigszins) bloot: gelei van kweepeer en kruisbes. De kalkbodem reflecteert in de wijn; het geeft de wijn een heerlijke koelte mee. Bijna als een chablis zo zuiver en rank in de neus.

SMAAK

Vele malen genereuzere smaakaanzet dan de geur doet vermoeden; hier werd uw proever in kwestie even op het verkeerde spoor gezet... Wat een smaakkracht! Knap hoe dat bereikt is zonder houtopvoeding. Geringe zuurgraad. Alcoholpercentage van 13% is niet als zodanig waarneembaar in de wijn. In de finale wat ongebrande noten (amandelen)

CULINAIR

Ideale wijn om te schenken bij tartaar van rauwe vis (tonijn, zalm) of sashimi.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
gelegenheid
Diner
Feest
Hemelvaart
Moederdag
Pasen
Pinksteren
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Rhône
wijn
Wit