7051 Clos de lAbbe Dubois, Viognier

Clos de lAbbe Dubois, Viognier

€ 9,75
Excl. btw: € 8,06

Beschrijving Clos de lAbbe Dubois, Viognier

Clos de l'Abbe Dubois, Viognier 2023, Ardeche IGP

Clos de l'Abbe Dubois, misschien een verbazingwekkend etiket, maar met een leuk verhaal. Het betreft een monnik, Abbé Dubois, die zo'n 200 jaar geleden op het domein woonde nadat hij de wijde wereld ingetrokken was om het geloof te verkondigen. Hij hield wel van een glaasje....Maar wat in de fles zit is echter heerlijk!

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

Hoger gelegen plateau met graniet en klei-kalkhoudende bodem, zeer rijk aan stenen. De wijngaard ligt op een hoogte van 350 m. Rauw, soms wat guur Ardèche-klimaat met een droge, warme zomer. De wijngaarden worden volgens het systeem van de weloverwogen aanpak (lutte raisonnée) bewerkt en het onkruid wordt niet chemisch maar mechanisch verwijderd.

VINIFICATIE

Mechanische oogst, directe persing en een statische klaring van de most (débourbage) door spontane sedimentatie (uitzakken van het troebeling veroorzakende materiaal). Gisting op een lage en gecontroleerde temperatuur (15-20 graden C.) met gebruikmaking van de natuurlijke gist van de druif. De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt op roestvrij staal in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Viognier

KLEUR

Fraai bleekgeel met een zilveren schakering.

NEUS

Buitengewoon goed herkenbare geur voor deze druif; echt model! Super aromatisch: volop steenfruit (abrikoos, wijngaardperzik lentebloesem en peer in een optimaal rijp stadium. Van een te overdadig parfum is (gelukkig) geen sprake.

SMAAK

Compleet mondvullende aanzet, maar zwaar of log is het geenszins. Voor de druif zo herkenbare geringe zuurgraad en daardoor wordt het royale karakter nog eens bevestigd. Fractie bitters, de roze pompelmoes, in de finale. Het alcoholpercentage is keurig in toom gehouden (13,5%) en dat is geen sinecure in de hete Zuidelijke Rhône. Grootse lengte.

CULINAIR

Eet-/dinerwijn met karakter en een rijk potentieel om de gewaagd pikante en gevarieerde gerechten uit de exotische keukens te begeleiden. Dankzij de verkwikkende frisheid is er heel veel mogelijk: van asperges tot geroosterde kreeft en alle rauwe melk kazen met een zachte korst.

LAND

Frankrijk

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Asperges
Charcuterie
Paella
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Viognier
gelegenheid
Aperitief / apéro
Borrel
Dank je wel
Diner
Feest
Hemelvaart
Kerst
Lunch
Pasen
Sorry
Sterkte
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, verfijnd, droog en intens smakend
streek van herkomst
Ardeche
wijn
Wit