3212 Domaine Maurel Tradition Cabardes

Domaine Maurel Tradition Cabardes

€ 9,50
Excl. btw: € 7,85

Beschrijving Domaine Maurel Tradition Cabardes

Domaine Maurel Tradition Cabardès 2019 

Domaine Maurel -wijn, daar kun je haast niet de fout mee in gaan. Naast bekende cepages als Chardonnay en Merlot, die niet voor niets zeer populair zijn in de betere horecagelegenheden, is dit weer een combinatie van 4 druiven. En wederom heerlijk! Cabardes is een kleine regio die sinds niet al te lange tijd een eigen appéllation-status heeft, vandaar de naam.

De wijnen kunnen grofweg in twee stijlen worden verdeeld: enerzijds de wijnen onder de noemer Vent d’Est, waarbij de Mediterrane variëteiten zoals Syrah en Grenache dominant zijn in de assemblage en anderzijds de zogenaamde Vent d’Ouest-wijnen. In de laatste categorie, ook wel de ‘Atlantische stijl’ genoemd, zijn Merlot, Cabernet-Sauvignon en -Franc de belangrijkste rassen.De basis, cuvée Tradition, bestaat uit een assemblage van Cabernet-Sauvignon, Merlot, Syrah en Grenache. Met name in de neus herkennen we veel van wat we in klassieke bordeaux zo waarderen, het lijkt echt of we midden in de Médoc zitten. Door de (erg lage) prijs uitermate geschikt als effectieve beschermer van de zo gekoesterde voorraad kostbaardere bordeaux in de kelder.

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met ideale kalk-kleigronden (à la Fronsac) en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische oceaan). Zuidligging op 200 meter hoogte. Weloverwogen ecologische wijngaardbehandeling met certificaat: ”Terra Vitis”. De stokken zijn 34 jaar oud.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie (kneuzen en ontstelen = mechanische oogst) met een kort inweekproces en temperatuur gecontroleerde en gereguleerde gisting. Appelmelkzurengisting en een jaar rijping op betonnen cuves met micro-zuurstoftoediening. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling (ter voorkoming van wijnsteen-kristalisering op fles) en wordt zacht gefilterd.

DRUIVEN

Syrah, Cabernet-Sauvignon, Merlot en Grenache

KLEUR

Klassieke Bordeaux-rode kleur met een mahonie-schakering.

NEUS

Warme, zwoele, meer dan duidelijk Languedoc-getypeerde neus. Overtuigende 'garrigues', rijpe vruchtentonen (bramenconfiture gedroogde pruimen, cassis en eucalyptus. Licht bedwelmend en subtiel rokerig. Forse ontwikkeling door zuurstofcontact.

SMAAK

Rijpe en compleet mondvullende aanzet. Dit is heel serieuze materie op dit prijsniveau: degelijke en meer dan solide structuur, tannines fraai verpakt in een goede dosis sap en een goed gedoseerde zuurgraad waardoor massiviteit wordt voorkomen. Aardig vlezig en al wat gerijpt.

CULINAIR

Een elegante en klassiek gestructureerde diner-wijn in de puurste, klassieke Bordeaux-stijl: kalf en lam, goed gerijpt rood vlees (entrecote, T-bone, rib-eye).

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
druivenras
Cabernet Sauvignon
Grenache Noir
Merlot
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Diner
Feest
Feestdag
Hemelvaart
Jubileum
Pinksteren
Vaderdag
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Alain Maurel