3218 Bidoli Le Alte Friulano 2022 Friuli Grave

Bidoli Le Alte Friulano 2022 Friuli Grave

€ 10,50
Excl. btw: € 8,68

Beschrijving Bidoli Le Alte Friulano 2022 Friuli Grave

Bidoli Le Alte Friulano 2022 Friuli DOC Grave

De neus is zeer aromatisch en de smaak is verkwikkend en fris. In deze mooie wijn proef je duidelijk de passie voor het maken van wijn terug. Druif onbekend? Vergelijk Friulano een beetje met Viognier!

DRUIVENRAS

Friulano 100%

WIJNMAKER

Bidoli Vini

BODEM

Steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.

VINIFICATIE

Zowel mechanische als handmatige oogst. Er volgt dat een koud inweekproces gedurende 12 uur op 10 graden C. Het sap vergist met behulp van geselecteerde gist op een temperatuur van 16-18 graden C. Na afloop van de gisting rijpt de wijn gedurende 4 maanden in contact met de eigen gistsporen, die een keer per week opgeroerd worden. De appelmelkzurengisting wordt tegen gehouden resp. geblokkeerd. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling ter stabilisering en wordt geklaard en gefilterd.

KLEUR

Frisse, zachtgele kleur.

NEUS

De meest expressieve wijn uit de serie van Bidoli. Volop steenvruchten (platte perzik, verse abrikoos weidebloemen, bladkruiden en natuurzeep. In de verte heeft dit ook wel iets van een droog gevinifieerde Muscat. Verfrissend en intrigerend.

SMAAK

Royale, zelfs wat lobbige aanzet. Volledig mondvullend en wat rijper/rijker dan voorgaande jaren. De zachtheid van de huid van de perzik. Goede concentratie en in positieve zin een eigenzinnig glas wijn. Een wijn die relatief dicht bij de druif staat.

CULINAIR

Geroosterde vis zoals dorade of forel, maar ook bij asperges! Daarnaast bij pikante gerechten (Oriëntaalse keuken tapa's en anti-pasti, zeevruchten, mosselen, oesters, krab, kreeft, langoesten

LAND

Italië

Best drinkbaar:

Nu- 2024


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Tapa's / Pinchos en anti pasta
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Friulano
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief
Borrel
Diner
Feest
Hemelvaart
Lunch
Moederdag
Pinksteren
Vaderdag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Friuli
vegan
Vegan / Veganistisch
wijn
Wit
wijnhuis
Bidoli Vini