3463 iLatium Morini Ripasso Superiore

iLatium Morini Ripasso Superiore

€ 19,25
Excl. btw: € 15,91

Beschrijving iLatium Morini Ripasso Superiore

iLatium Morini Ripasso Superiore DOC 2018

Deze fantastische Ripasso Superiore met een vrij hoog alcoholpercentage van 14,5% is echt genieten. De druiven  worden met de hand geplukt in de eerste- en tweede week van oktober. De wijngaarden van iLatium Morini liggen op zo'n 150 a 200 meter boven zeeniveau in de Veneto, noord-oost Italie. De wijn ligt zo'n 12 tot 15 maanden in Frans- en Amerikaans eikenhouten vaten. Het eindresultaat is een transparante wijn, met een intense rode kleur met een nuance van granaatsteen.  Rijp rood fruit, minerale nuances en kruidige invloeden zijn duidelijk terug te proeven.

WIJNMAKER

Ilatium Morini

LAND

Italië

STREEK

Veneto

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen in de valleien Mezzane di Sotto en Illasi op een hoogte van 180-200 meter boven zeeniveau. Gemiddelde opbrengst van 50 hl/ha. De stokken zijn relatief jong: 13-18 jaar.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst in de eerste en/of tweede week van oktober. Na kneuzing volgt een korte koude inweking en vervolgens start de alcoholische vergisting in temperatuurgecontroleerde cuves. Vervolgens vindt een hergisting plaats op de most van de Amarone; kenmerkend voor het wijnmaakproces van de Ripasso. Houtrijping gedurende 12-15 maanden op vaten (350 liter) van Frans en Amerikaans eiken. Na botteling nog zes maanden rijping op fles alvorens de wijnen op de markt worden gebracht.

DRUIVEN

70% Corvina, 20% Rondinella en 10% overig (waaronder Croatina)

KLEUR

Fraai ontwikkelde kleur: mahonie met een baksteen-kleurige schakering.

NEUS

Intense, indruk makende neus volop roostertonen, espresso, amandelspijs, de puurste chocolade en gedroogde zwarte vruchten (rozijnen, dadels, vijgen). De invloed van het hout is niet gering, maar past uitstekend bij het type wijn. Een wijn met een dergelijke concentratie kan 'tegen een stootje'. Fractie animaal: de vacht van het paard.

SMAAK

Zeer smaakintensieve aanzet, maar voor een te overdonderende entree in de mond is goed gewaakt. En dat is met name te danken aan de smakelijke wijnzuren die adequaat tegenspel bieden aan het zeer geconcentreerde geheel. Tannines zijn logischerwijs nadrukkelijk aanwezig, maar ze zijn nergens hard of stug. Gunstige ontwikkeling: een fractie minder alcohol dan voorgaande jaren. Lang nagalmende finale.

CULINAIR

Dinerwijn met heel veel karakter. Traag gegaarde kalfsschenkel (osso bucco wilde eend, duif, het beste, goed gerijpte rundvlees.

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
Pizza
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Corvina
Croatina
Rondinella
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Borrel
Diner
Feest
Geboorte
Hemelvaart
Jubileum
Kerst
Moederdag
Nieuwe baan
Pasen
Pensioen
Pinksteren
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Veneto
wijn
Rood
wijnhuis
iLatium Morini