3639 Cantina di Custoza Bardolino Classico

Cantina di Custoza Bardolino Classico

€ 10,50
Excl. btw: € 8,68

Beschrijving Cantina di Custoza Bardolino Classico

Cantina di Custoza 2022 Bardolino Classico DOC

Licht gekoeld een heerlijke lunchwijn van Cantina di Custoza voor de lente en zomer. Zo'n gekoelde Bardolino is ook lekker bij voorgerechten en lichte hoofdgerechten, zoals op de huid gebakken vis, wit vlees of charcuterie. Krokant rood fruit, een lichte zuurgraad, zacht en bijzonder aangenaam.

Cantina di Custoza is een zeer goed werkend samenwerkingsverband van 200 kwaliteitsgerichte wijnbouwers die in verschillende deelgebieden ten zuiden van het Gardameer wijnpercelen bezitten. Samen bewerken zij een wijngaard-oppervlak van meer dan 1.000 hectare. Door een goede samenwerking binnen de coöperatie kunnen ze gebruik maken van de modernste technieken. Het resultaat een mooie selectie betaalbare en kwalitatief zeer hoogstaande wijnen (Valpolicella, Bardolino en Soave).

VINIFICATIE

Na de oogst volgt de vergisting op temperatuur-gecontroleerde RVS-cuves. Gedeeltelijke malolactische vergisting. Daarna een rijping van 5 maanden op cuves, vervolgens nog 1 maand op fles voordat de wijnen op de markt worden gebracht.

DRUIVEN

Corvina, Molinara en Rondinella.

KLEUR

Haast tedere kleur: aalbessenrood met een forse transparantie.

NEUS

Werkelijk een enorme vruchtenweelde die vanuit het glas opstijgt. Rood fruit in een zeer rijp stadium; van confiture en/of gedroogd fruite is daarentegen geen sprake. Kersen, frambozen. Het lijkt zo lieflijk, maar we weten uit ervaring dat de wijn toch over een forse dosis smaakkracht beschikt.

SMAAK

Elegante, maar smaakintensieve aanzet. Beklijvend en indrukwekkend voor dit lichte, haast frivole type wijn. De associatie met vers geoogste druiven is groot; de tannines zijn van het vriendelijke, haast gepolijste soort en geven de wijn precies die structuur waarover dergelijk rood moet beschikken.

CULINAIR

Uitstekende lunchwijn op een warme dag of als gekoeld rood bij voorgerechten of lichte hoofdgerechten. Op de huid gebakken vis, wit vlees of charcuterie.

LAND

Italië

WIJNSTREEK

Gardameer

 

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Corvina
Molinara
Rondinella
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Borrel
Diner
Feestdag
Lunch
Moederdag
Pinksteren
Vaderdag
Verjaardag
Zomaar
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Alto Adige (Noord-Italië)
Veneto
wijn
Rood
wijnhuis
Cantina Di Custoza