3999 Gagliole Valletta Toscana IGT

Gagliole Valletta Toscana IGT

€ 35,50
Excl. btw: € 29,34

Beschrijving Gagliole Valletta Toscana IGT

Gagliole Valletta Toscana IGT 2019

De superieure kwaliteit van de kurk is een voorbode van wat we in het glas Gagliole Valletta mogen verwachten. Die 'belofte' wordt werkelijk volledig waargemaakt!

Bijna een Super-Tuscan! Waar in de neus duidelijk een evenwicht tussen de druivenrassen waarneembaar was, lijkt Sangiovese in de smaak de absolute hoofdrolspeler. De kenmerkende smaakvolle wijnzuren zijn present en er is sprake van een zeer verleidelijke vruchtenintensiteit. De zachtheid van de tannines hebben we overigens te danken aan de Merlot (die zo op haar beurt toch een heel essentiële bijdrage levert). De combinatie lijdt tot een zeer uitdagend glas wijn: karaktervol, dynamisch en eigenzinnig.

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuidwestelijke oriëntatie. De bodem is leem verlucht met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per ha.

VINIFICATIE

Handgeplukte druiven na eerdere productie reducerende passages (groene oogst: 2x) en een extreem strenge selectie (sortering). Ontstelen en kneuzen – de gisting geschiedt in eikenhouten, conische eikenhouten gistkuipen. Rijping gedurende 14 maanden op okshoofden (225 liter) van eersteklas Frans eiken. 70% nieuw, 30% gebruikt.

DRUIVEN

Sangiovese en Merlot

KLEUR

Diep rood met een scharlaken rode schakering.

NEUS

In eerste instantie een forse houtdominantie, maar gezien de prille fase waarin we de wijn proeven is dat allesbehalve wonderlijk. En dat het hout van superieure kwaliteit is, spreekt voor zich bij Gagliole. Volop cederhout en roostertonen dus, maar ook tabaksblad, mocca, gedroogde vijgen en de puurste chocolade. Enorme ontwikkeling in het glas; decanteren verplicht.

SMAAK

Genereuze, vloeiende aanzet en de wijn neemt direct beslag van de gehele mond. Opvallend hoe het hout al zo fraai versmolten is op deze jeugdige leeftijd. Haast zoetrijpe tannines waardoor het echt bijna onweerstaanbaar wordt. Contrastrijke finale met volop reliëf. Een finale bovendien zonder einde...

CULINAIR

Hoogwaardige en toch breed inzetbare karakter-dinerwijn. Combineren met lamsrug, orgaanvlees en vleugelwild. Dit is een rode wijn die, ondanks de serieuze structuur, toch heel goed tot uitdrukking komt bij krachtige visgerechten: op de huid gebakken harde vis, verse inktvis van de rooster.

LAND

Italië

STREEK

Toscana

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Merlot
Sangiovese / Prugnolo Gentile
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Hemelvaart
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
Nieuwe baan
Pasen
Pensioen
Pinksteren
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verjaardag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Toscane
wijn
Rood
wijnhuis
Gagliole