4670 Famille Perrin Les Cornuds

Famille Perrin Les Cornuds

€ 16,25
Excl. btw: € 13,43

Beschrijving Famille Perrin Les Cornuds

Famille Perrin Les Cornuds 2021 Vinsobres AOC 

Vinsobres ligt in de Drôme, ten noorden van de Mont Ventoux, een wat koeler deel van de Rhônevallei.

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

Wijngaard van 45 ha te Vinsobres in het uiterste noorden van de zuidelijke Rhône. Het perceel, in terrasvorm, is gelegen op een gemiddelde hoogte van 300 meter. Aan de noordkant van de herkomstbenaming. Kiezelhoudende mergel op de flanken, met als ondergrond steenrijke aanslibbing uit het quartaire tijdperk.

VINIFICATIE

Verwerking van het oogstmateriaal in de eigen kelder te Vinsobres. Alle trossen worden ontsteeld. Het inweekproces van de Syrah-druiven geschiedt in verticale, open (naar boven iets toelopende) eikenhouten foeders met regelmatig doorbreking van de “marc” (de druivenkoek die op het sap in gisting drijft). Het sap van de Grenache-druiven vergist op roestvrij staal. Na de appelmelkzurengisting worden beide componenten geassembleerd voor een rijping gedurende 6 maanden op roestvrij staal (80%) en eikenhouten, één maal gebruikte, okshoofden van 225 liter.

DRUIVEN

50% Grenache en 50% Syrah

KLEUR

Sensationele kleur: dieppaars, neigend naar zwart. Vrijwel geen transparantie.

NEUS

Wat reductief wanneer de wijn uit het glas komt, maar dat is niet verwonderlijk met 50% Syrah in de assemblage. Eenmaal in contact met zuurstof opent de wijn zich rap. Licht bedwelmend in eerste instantie, maar de alcohol vervliegt snel. Viooltjes, krenten en dadels. Ook (munt)drop en zwarte olijf. Subtiele houtpresentie in de vorm van lichte roostertonen.

SMAAK

Hechte, vlezige aanzet en dat gevoel houdt wel even aan in de mond. Meer dan solide structuur en prominent aanwezige tannines. Nog niet al te 'lief' in deze prille fase, maar voor wie van wat tegenwicht houdt, zal dat geen belemmering vormen. De verhoudingen zijn echter goed: tegenover de ferme tannines staat een goede dosis sap/fruit en dankzij fraaie zuren is (enige) elegantie gewaarborgd. Fractie drogend in de zinderend lange finale.

CULINAIR

Krachtige dinerwijn: alle hoofdgerechten op basis van goed vlees (rund, lam) en de fijnste wildgerechten (alle haarwild). Ook krachtige, gerijpte tot oude koemelkkazen.

  


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Grenache Noir
Syrah / Shiraz
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Diner
Feestdag
Jubileum
Kerst
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Rhône
wijn
Rood
wijnhuis
Perrin & Fils