Weingut Ziniel, Grüner Veltliner 2022

€ 11,50
Excl. btw: € 9,50

Beschrijving Weingut Ziniel, Grüner Veltliner 2022

Weingut Ziniel, Grüner Veltliner, Burgenland, 2021

Uitverkocht! Begin april weer verkrijgbaar!

In het oosten van Oostenrijk, op een steenworp van de Hongaarse grens, ligt Weingut Ziniel. Deze Grüner Veltliner is niet alleen bij asperges een topper. Critici roepen dat op die locatie eigenlijk geen Grüner Veltliners gemaakt kunnen worden. De jonge, innovatieve Andreas Ziniel, begin 30, bewijst het tegendeel. Sinds we deze wijn in ons assortiment hebben (vanaf 2018) is deze wijn uiterst populair gebleken. Ook hier kunnen we hem van harte aanbevelen bij asperges, maar er zijn gelukkig meer redenen!

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

De bodem bestaat uit een combinatie van zand en leem. De stokken zijn relatief jong: zo'n 10 jaar.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. Dan volgt de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (15 tot 17 graden C.).

DRUIVEN

100% Grüner Veltliner.

KLEUR

Extreem bleek, bijna kleurloos, met een witgouden glans.

NEUS

Discrete, zuivere druivenexpressie met gevarieerde florale tonen, fractie mint en venkel, bloesemgeuren. Opwekkend en uitnodigend.

SMAAK

Eerste mondcontact en impressie: verkwikkend en dorstlessend als koel bronwater met spannende smaakcontrasten en een tastbare mineraliteit. Weinig alcohol, smaakvolle zuren, nauwelijks restsuiker. Dat is dus heerlijk verteerbaar en dorstlessend materiaal. Koel zonder kaalheid, strak maar niet streng. Goede smaakvoortzetting tijdens het verblijf in de mond en na het afscheid. Mondschonend en de verleidelijke doordrinkbaarheid gaat gepaard met ruim voldoende spanning.

CULINAIR

Onbeperkt inzetbare eet-, terras en aperitiefwijn en zeker bij mooi warm weer is dit dé wijn. Serveren bij rijke, knapperige salades, fantasievolle pasta's, snoekbaars, zacht gerookte vis (forel, paling gedroogde ham en zachte korstkazen. Nog beter: Asperges!

  


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

SKU
4700
EAN
 
Merk
 
druivenras
Grüner Veltliner
land van herkomst
Oostenrijk
streek van herkomst
Burgenland
wijn
Wit
wijnhuis
Ziniel