5000 Eric Forest lOptimum des Hauts de Crays, Pouilly Fuissé

Eric Forest lOptimum des Hauts de Crays, Pouilly Fuissé

€ 89,95
Excl. btw: € 74,34

Beschrijving Eric Forest lOptimum des Hauts de Crays, Pouilly Fuissé

Eric Forest l'Optimum des Hauts de Crays 2018 Pouilly-Fuissé AOC

Sommigen durven deze wijn te vergelijken met een Montrachet maar dat hoeft helemaal niet. Pouilly Fuissé is inmiddels een eigen Premier Cru in de Bourgogne en deze wijn is zelfs het beste van dit specifieke wijnperceel Les Crays, in de appellatie Pouilly-Fuissé. Een absolute topper!

Eric Forest L'Optimum des Hauts de Crays, Pouilly-Fuissé is een verfijnde witte wijn van de gerenommeerde wijnmaker Eric Forest uit de Pouilly-Fuissé-appellatie in de Bourgogne. Deze wijn komt uit een specifiek perceel genaamd Les Hauts de Crays, gelegen op een hoger gelegen en prestigieus terroir. Het is een wijn die de expressie van het unieke terroir en de aandacht van de wijnmaker weerspiegelt.

Druiven

100% Chardonnay

Kleur

Puur geel goud.

Bodem

‘Les Crays’ is een bodem van kalkafzetting op blauwe mergel (Plensbachian), vandaar ook de naam want het is een afgeleide van 'craie' dat kalksteen betekent. Gelegen op een 100% zuidhelling met een sterke lichtintensiteit en beschermd tegen de frisse noordenwind. Hier komen rijke tot vette wijnen vandaan met de mineraliteit van gemalen steen en rijkelijk voorzien van Citrus aroma’s. De druiven van deze cuvée worden geoogst op verschillende percelen die tussen 1930 en 1966 zijn aangelegd en aangeplant.

Neus

Nobel en ongelofelijk intens. De van nature mineralige en lokale strakheid is nog net aanwezig. Maar wat een ongelofelijke klasse in dit terroir-Chardonnay-boeket… Anijs, groene amandelen, hazelnoten, hars en uiteraard nog veel meer. Het contact (vinificatie en rijping) met 100% nieuw eikenhout is volmaakt geïntegreerd en eigenlijk afwezig of compleet ondergedompeld. Dit zeldzaam complexe en voortdurend afwisselende avontuur is nog maar een aankondiging van hetgeen er fysiek beleefd gaat worden. Hier is de verleiding groot om te blijven ruiken, opsnuiven, in te ademen, terug te laten komen en herbeleven zo groot dat het vele minuten kan duren voordat de eerste slok (het meer fysieke contact) plaats vindt.

Smaak

Overweldigend! De eerste reactie was (en is niet meer): dit is teveel, te rijk, te machtig. Alle smaakpapillen worden overrompeld, verzadigd en alles wat kan waarnemen krijgt een hoeveelheid heerlijk trage en absoluut niet te weerstane smaakrijkdom te verwerken. Monumentaal, maar niet massief door de rijkdom aan contrasten van discreet zoet, zachte frisheid en subtiele bitterheid. Minuten nadat de wijn de mond verlaten heeft (uitspuwen is eerlijk gezegd vrijwel onmogelijk) blijft hij in aromatische zin nagalmen en 100% aanwezig. Uniek!

Vinificatie

Klassiek op het hoogste niveau. Selectie van de beste vruchten, het beste sap en een trage gisting in een klein van het beste eikenhout gemaakt “huis” (vat).

Culinair

In culinair opzicht een droomwijn die geen middelmaat tolereert. Veel van het allerfijnste uit de zee (tarbot, kreeft, zeeduivel, Saint Pierre etc.), Maar ook gevogelte van topniveau (parelhoen, Bresse-kip, Mechelse koekoek). Kazen onbeperkt, als ze maar van topniveau zijn. Zelfs blauwe kazen.

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Harde belegen kaas
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Hemelvaart
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
Moederdag
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pasen
Pensioen
Pinksteren
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
kerst, eindejaars- en relatiepakket
Kerst / Sinterklaas
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, zeer krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Wit
wijnhuis
Eric Forest