5518 Inama Chardonnay Veneto

Inama Chardonnay Veneto

€ 16,25
Excl. btw: € 13,43

Beschrijving Inama Chardonnay Veneto

Inama Chardonnay 2022 Veneto IGT

Deze Chardonnay komt uit de jarenlang nietszeggende Soave-deel binnen de Veneto. Door drie generaties Inama is dit wijnhuis opgeklommen tot één van de kwaliteitsleiders in die streek. Niet alleen de Chardonnay gooit hoge ogen, ook alle andere wijnen van deze familie zijn toppers. Mede door deze familie zijn er ook andere collega's uit de streek gaan letten op de kwaliteit en met recht mag inmiddels gezegd worden dat de Soave-streek aan een opmars bezig is.

LAND

Italië

STREEK

Veneto (Soave)

WIJNMAKER

Inama

BODEM

Het is de enige wijn die wordt geproduceerd met druiven die afkomstig zijn van zowel vulkanische grond als kalkhoudende bodems.

VINIFICATIE

RVS-vinificatie.

DRUIVEN

100% Chardonnay.

KLEUR

Glanzend, bleek strogeel – krachtig en vitaal.

NEUS

Prima, levendige Chardonnay-expressie met de combinatie van rijpheid en fraicheur: verse boter, ananas, gekonfijte schillen van citrusvruchten. Royaal en comfortabel boeket – precies de uitdrukking van de druif die men zich bij het bestellen van een glas Chardonnay voor stelt.

SMAAK

Genereuze aanzet en en romige textuur – smaakrijke en mond vullende wijn met een gezonde dikte en voldoende frisheid. Niet machtig, dus goed verteerbaar en voorzien van een goede lengte en een contrastrijke finale met dank aan de subtiele, fijnzoete bitterheid van de rijpe pompelmoes.

CULINAIR

Royale eetwijn met een breed culinair spectrum: tonijn, tarbot, tartaar van wilde zalm, zacht gerookte vis, klassieke rundertartaar (met een rauw ei etc.) . Ambachtelijke, tonijn, tarbot, tartaar van wilde zalm, zacht gerookte vis, klassieke rundertartaar (Reblochon, Brie).


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Sushi / Sashimi
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief / apéro
Diner
Hemelvaart
Pasen
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Veneto
wijn
Wit
wijnhuis
Inama