6582 Bodegas Casa Primicia Flor de Primicia Rioja DOC

Bodegas Casa Primicia Flor de Primicia Rioja DOC

€ 12,75
Excl. btw: € 10,54

Beschrijving Bodegas Casa Primicia Flor de Primicia Rioja DOC

Bodegas Casa Primicia, Chardonnay Flor de Primicia 2022 Rioja DOC

Bodegas Casa Primicia maakt een echte dinerwijn, denk aan gerookte vis, kreeft van de grill en zo veel meer. Chardonnay met hout, duidelijk te zien aan de kleur maar niet overdadig in de neus en smaak.

WIJNMAKER

Bodegas Casa Primicia

BODEM

De wijngaarden bevinden zich aan de voet van het Cantabrische gebergte en strekt tot aan de hellingen nabij de oevers van de rivier de Ebro. Deze bergketen en de rivier vormen de natuurlijke grenzen van het gebied Alaveze Rioja. Het totale gebied van Casa Primicia omvat iets meer dan 50 hectare. Men gebruikt enkel natuurlijke meststoffen. De druiven voor deze wijn komen van de Carravalesca wijngaard. De bodem is voornamelijk kalksteen met een toplaag van klei. De stokken zijn tussen de 11 en de 16 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 690 meter boven zee niveau. Er heerst een continentaal klimaat.

VINIFICATIE

Manuele oogst. Het inweek proces duurt 2 dagen, gekoeld. Alcoholische gisting op barriques van zowel Amerikaans als Frans eikenhout. Persen gebeurt pneumatisch. De wijn rijpt in contact met de fijne gistsporen gedurende 5 maanden.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Geelgoud. De rijping op eikenhout is waarneembaar in de kleur.

NEUS

Aromatische, door het hout gemarkeerde neus. Chardonnay in optima forma: volop vanille, roostertonen, wit en geel fruit en geroosterd witbrood.

SMAAK

Iets mollige aanzet, maar dankzij fraaie zuren op geen enkele wijze massief of ongenuanceerd. Goed gedoseerde rinsheid waardoor het aantrekkelijk en verteerbaar blijft. De lengte is als vanouds lang aanhoudend, zo kennen we deze Rioja Blanco!

CULINAIR

Gastronomische wijn: de subtiele houttonen en de gedoseerde concentratie maken hem zeer geschikt voor combinaties met subtiel gerookte vis en kreeft van de grill. Kalfsvlees en gevogelte in combinatie met paddestoelen (cantharellen, morilles). Krachtige kazen (Cantal, Tomme).

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Grilgerechten
Harde belegen kaas
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Diner
Lunch
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Rioja
wijn
Wit
wijnhuis
Casa Primicia